Menü

vízlágyító ár

2018. 10. 12. 07:00:00

Különböző okokból kifolyólag lehet szükségünk vízlágyításra. Van, aki a háztartási berendezéseinek élettartamát szeretné meghosszabbítani, vagy mert nem szeretne állandóan vízkövet sikálni a csempéről és mosdókagylóról, de az is lehet, hogy az egészségét szeretné megóvni. 

2018. 06. 05. 06:00:00

A vízlágyító ár nem mérhető az értékéhez. Ha a kettőt a mérleg két nyelvére helyeznénk, akkor az ár nyelve fenn billegne, míg lent a maga súlyával terülne el az érték. Ez nem meglepő, mivel a vízlágyítás több területen is csodákat művelhet háztartásában. Vizsgáljuk meg, hogy hányszorosan megtérülő befektetésről is van szó.

2017. 01. 11. 14:00:00

Hazánkban a víz keménysége már-már közhelyesnek számít, abban az értelemben, hogy ez a téma sokszor kerül szóba. Nyilván ez maximálisan jogos, hiszen a kemény vizek világában a vízlágyításra hatalmas szükségünk van. De vajon a vízlágyító megéri az árát? A kemény víz sem nekünk, sem háztartási gépjeinknek nem tesz jót. Számunkra a különböző ásványi anyagok, vegyülhetnek más, akár kórokozókkal is, így hiú ábránd abba a hitbe ringatni magunkat, hogy a keménység egyenlő azzal, hogy ásványvíz jellegű folyadékot fogyasztunk…

2016. 12. 11. 15:26:00

Jogosan merülhet fel bennünk a kérdés, hogy miért is van szükségünk lágy vízre? Magyarországon köztudott, hogy az ivóvíz kb. 80%-a kemény víz. Ez a vízben található Ca, és Mg ionoknak köszönhető, melyek kicsapódásukkal vízkövet képeznek, ezzel nagymértékben károsítva háztartási gépeinket. A mind vastagodó vízkőréteg miatt a készülékek élettartama drasztikusan lecsökken, hatásfokuk is zsugorodik, viszont az üzemeltetésük kiugróan megdrágul. A vízlágyítás hiányának ára tehát jelentős károkat okoz. 

Sokan azonban nem szeretnék fogyasztani a Kálcium és Magnéziummentes vizet, amit a vízlágyítás eredményez. Továbbá a gyantával működő vízlágyítók ezeket az anyagokat Nátriumra cserélik le. Ezért vannak, akik csak a gépeket látják el lágyított vízzel és az ivóvízfogyasztást leválasztják erről a körről.

Keresés