Menü

Házi vízlágyító – a megfelelő minőségű vízért

A szervezetnek óriási szüksége van a vízre, amely nem mindegy, hogy milyen minőségű. A víz a szervezet megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen, hiszen a szervezet 70 százalékát víz alkotja. A vér megfelelő állagához, ahhoz, hogy a szállítást a megfelelőképpen el tudja végezni szükséges a megfelelő minőségű és mennyiségű vízpótlás, ami azt jelenti, hogy egy nap körülbelül 2-3 liter víz fogyasztására van szükség.

A megfelelő víz minősége rendkívül fontos, a legtöbb víz azonban, ami a csapból folyik nem a megfelelő minőségű. A házi vízlágyítás sokszor megoldást jelent erre a problémára, és hosszú távon ez jelentheti a megfelelő megoldást arra, hogy szervezetünkbe kizárólag a megfelelő minőségű vizet juttassuk. Sokon a víz keménysége miatt kizárólag ásványvizet fogyasztanak, az azonban nem kedvező megoldás, és hosszú távon nem is pénztárca kímélő.

A házi vízlágyító berendezés beszereltetése egy nagyobb befektetés, de hosszú távon teljes mértékben megéri a családnak. A lágy víz a gépeknek és berendezéseknek kedvező. Ha lágyabb vizet használnak az még különféle megtakarításokat is képes hozni a háztartásba. A lágy víz pedig a bőrnek is sokkal kellemesebb, mint kemény víz, de az már vitatottabb kérdés, hogy vajon egészséges-e a fogyasztása????

A házi vízlágyító használatakor kevesebb mosószer szükséges például és a vízkövesedés sem annyira elterjedt, mint a rossz minőségű víznél. A házi vízlágyító így képes megóvni a mosógépet, a kazánt, a bojlert és a más vízzel működő termékeket. Ez azt jelenti, hogy ezek a berendezések hosszabb időn át is tudnak működni minden meghibásodás és probléma nélkül.

Érdemes tehát házi vízlágyító megoldásokat, berendezéseket választani, hiszen hosszú távon megtakarítás érhető el, megőrizheti berendezéseinek állapotát, minőségét, védheti bőre és szervezete egészségét is.  

Ugyanakkor fontos tudni, hogy pl. a gyantával működő vízlágyítók a Kálciumot és a Magnéziumot Nátriumra cserélik. Így egyrészt kivonják a vízből ezeket az ásványi anyagokat, másrészt Nátriummal helyettesítik. Érdemes átgondolni, hogy ez jó-e a szervezetünknek, vagy az iváshoz más alternatívában gondolkodjunk.

Keresés