Menü

Vízlágyító berendezés

vízlágyító berendezés
2020. 04. 07. 07:00:00

A vízlágyító szer a vízkőrétegek lerakódásának prevenciójában főszerepet játszik. Amikor már a vízkő kicsapódott és megtelepedett a csempéken vagy éppen a különböző, elektromos készülékek fűtőszálain, csöveiben, alkatrészein, akkor már mit sem segít a lágyítás ténye. Ekkor fizikai beavatkozásra van szükség, súlyosság és érintettség függvényében. 

2020. 02. 11. 06:00:00

A házi vízlágyító igazi megmentővé avanzsálhat az életében, mégpedig az otthoni, háztartási apparátusának védelmezőjeként. Hogy hogyan és miért? Nos kis hazánk híres kemény vízéről. Ez annyit jelent, hogy a vezetékes rendszerbe juttatott ivóvíz magas ásványi anyag koncentrációval rendelkezik.

2020. 02. 08. 09:00:00

A vízkőmentesítő készülék aranyat ér, különösen kis hazánk területén, ahol számos régióban küzdenek a kemény víz negatív tulajdonságaival. Azért azt az igazság kedvéért mindenképpen ki kell hangsúlyozni, hogy a kemény víznek nem pusztán az árnyoldalai ismertek, hiszen magas ásványi anyag tartalma jót tehet az emberi szervezetnek. A vízlágyító kivonja a vízből a Kálciumot és a Magnéziumot és Nátriumra cseréli le. Érdemes utánajárni, hogy szeretnénk-e ilyen vizet fogyasztani. Sokan a vízlágyításból az ivóvizet pont ezért kihagyják.

2018. 10. 12. 07:00:00

Különböző okokból kifolyólag lehet szükségünk vízlágyításra. Van, aki a háztartási berendezéseinek élettartamát szeretné meghosszabbítani, vagy mert nem szeretne állandóan vízkövet sikálni a csempéről és mosdókagylóról, de az is lehet, hogy az egészségét szeretné megóvni. 

2018. 05. 04. 07:00:00

A vízkő igen sok bosszúságot képes okozni a háztartásban. Nem csak veszélyezteti a meleg vízzel működő gépek élettartamát, de a vízvezetékekben is lerakódáshoz, és akár a teljes szakasz cseréjének szükségességéhez is vezethet. Jó hír viszont, hogy ma már olyan vízlágyító készülékek közül válogathatunk, melyek kifejezetten a háztartások igényeinek megfelelően lettek kialakítva. A vízlágyító ár nem csak annak márkájától függ, hanem a vízfogyasztástól, vagy a víz keménységétől is. 

2015. 04. 29. 12:48:52
Hazánk nagy részén a víz nagyon kemény. A vízkő pedig ősi ellenség: egyrészt csúnya a mosdóban, mosogatóban, kádban, csapokon látható vízkő látványa, másrészt tönkreteszi a háztartási gépeket. Így hát a vizet lágyítani szükséges. Mosógépek, mosogatógépek estében sokan használunk különböző vízlágyító anyagokat, de ezek rendszeres használata igen költséges, plusz a környezetet erősen szennyezzük vele. 
2015. 01. 13. 12:19:00
Nem véletlen, hogy régen gyűjtötték az esővizet azért, hogy hajat mossanak vele. Ez nemcsak azért volt, hogy a kútból kevesebb vizet kelljen kimerni, hanem azért, mert az esővíz lágy, amitől selymes és fényes lesz a haj. Régebben nem létezett a rengeteg hajhab, lágyító, keményítő, selymesítő. Egyetlen szer volt, az esővíz. Sajnos ma ez sem volna jó megoldás, hiszen ismert tény, hogy nagyon sokszor esik savas eső, ami többek között a hajunknak sem tesz jót. 
2014. 10. 16. 15:35:00
A huszadik század első, de a második felében az országban korszerűsödött a vízhálózat. Legelőször a városokban, de később már a falvakban is, vagy saját kútból, vagy a városi vízvezetékről került a lakásokba víz. Természetesen a kemény vizek ekkor még nem okoztak különösebben nagy problémát, hiszen a viszonylag fiatal vízvezetékeken nem voltak komoly lerakódások. Tehát a vízlágyító berendezést még hírből sem ismerték.

Keresés