Menü

vízlágyító

vízlágyító
2020. 04. 04. 06:00:00

A lágyított víz fogyasztása ártalmas, egészségtelen vagy éppen ellenkezőleg, határozottan tudatos, egészséget támogató döntés? Ez az a dilemma, ami nagyon gyakran kerül terítékre a lágyított víz előállításával kapcsolatosan. 

2020. 02. 11. 06:00:00

A házi vízlágyító igazi megmentővé avanzsálhat az életében, mégpedig az otthoni, háztartási apparátusának védelmezőjeként. Hogy hogyan és miért? Nos kis hazánk híres kemény vízéről. Ez annyit jelent, hogy a vezetékes rendszerbe juttatott ivóvíz magas ásványi anyag koncentrációval rendelkezik.

2019. 12. 10. 08:00:00

A lágyított víz előnyöket és esetleges hátrányokat is tartogat, melyeket érdemes megismernie. Még mielőtt komolyabban belemélyedne a témába, azt fontos kihangsúlyoznunk, hogy a lágyított és desztillált víz nem egy és ugyanaz, egymásnak nem szinonimái. Utóbbi semmiféle anyagot nem tartalmaz, se hasznosat, se nélkülözhetőt. 

Alaposan át kell gondolni, hogy lágyított vizet, vagy a Kálciumban, Magnéziumban gazdagabb vizet szeretnénk-e inni!

2018. 06. 05. 06:00:00

A vízlágyító ár nem mérhető az értékéhez. Ha a kettőt a mérleg két nyelvére helyeznénk, akkor az ár nyelve fenn billegne, míg lent a maga súlyával terülne el az érték. Ez nem meglepő, mivel a vízlágyítás több területen is csodákat művelhet háztartásában. Vizsgáljuk meg, hogy hányszorosan megtérülő befektetésről is van szó.

2018. 05. 04. 07:00:00

A vízkő igen sok bosszúságot képes okozni a háztartásban. Nem csak veszélyezteti a meleg vízzel működő gépek élettartamát, de a vízvezetékekben is lerakódáshoz, és akár a teljes szakasz cseréjének szükségességéhez is vezethet. Jó hír viszont, hogy ma már olyan vízlágyító készülékek közül válogathatunk, melyek kifejezetten a háztartások igényeinek megfelelően lettek kialakítva. A vízlágyító ár nem csak annak márkájától függ, hanem a vízfogyasztástól, vagy a víz keménységétől is. 

2017. 12. 29. 03:00:00

A vízlágyítók hadban állnak, nem is akármilyen küzdelmet vívva: a kemény víz ellen harcolnak, rendületlenül. Ez bizony (szó szerint) kőkemény csata, ugyanis a kicsapódó réteg megannyi kellemetlenség forrása. Aki azt gondolja, hogy a vízkő jelenléte pusztán esztétikai probléma, az még nem pucolt kávéfőzőt, ami eltömődött a rárakódott vízkőtől, vagy még nem látott bojler fűtőszálat, amit gyakorlatilag teljesen képes átölelni az átkos lerakódás. Hihetetlenül sok probléma okozója, és viszonylag nehéz vele szembe szállni. 

2017. 11. 24. 05:00:00

A vízlágyítók igazi hősök abban a csatában, ami a vízkő elleni küzdelemről szól. Az átkos vízkő. Hazánkban rendszeresen felmerülő problémát okoz a csapból folyó víz keménysége. A vízkő nemcsak egy egyszerű esztétikai gond. Bár tény, és való, hogy nehéz elmenni szó nélkül a pettyezett csempék, mosogatók, és csapok mellett. Ronda a látvány, és problémás a helyrehozás. Ez valóban csak a kisebbik baj. Az érem másik oldalán ugyanis ott vannak azok a készülékek, berendezések, melyek elhullottak a harcban. 

2017. 10. 03. 06:00:00

A lágy víz számtalan fórumon főszerepet játszik, mint vitatott alany. Jó, vagy rossz, egészséges, vagy káros? Rengeteg a téves tájékoztatás a témában, s épp ezért a félreértések szájról szájra, vagy éppen billentyűzetről billentyűzetre terjednek. A teljesen desztillált víz nem egyenlő a lágy vízzel. Ez elemi különbség, s ez az, amit sokan elfelejtenek. Sőt, e két típust rendszeresen össze is keverik. Pedig abszolút nem ugyanolyan fizikai paraméterekkel megáldott anyagokról van szó. 

2017. 07. 28. 06:00:00

A lágy víz megannyi pozitív jellemvonással rendelkezik, melyeket érdemes kiaknáznia. Ha gondoskodik az otthonában, a csapból folyó víz lágyításáról, akkor a lent ecsetelt tulajdonságok mindegyikét maximálisan kiélvezheti. A mosó- és mosogatószer nyilván az ön háztartásában is rendszeres beszerzés tárgya, mert hogy fogyóeszköz, pontosabban fogyóanyag. 

Ugyanakkor fontos tudni, hogy a legtöbb vízlágyító úgy működik, hogy a Kálciumot és a Magnéziumot Nátrium ionra cseréli. Megfontolandó és egyedi igények döntik el, hogy ilyen vizet szeretne-e az ember fogyasztani is, vagy csak a gépekhez használja ezt a típusú vizet.

2017. 06. 09. 11:00:00

Az ipari vízlágyító hatásmechanizmusa a betöltött ioncserélő műgyantán alapul, amely képes, kémiai úton reagálni a vízben szabadon úszkáló molekulákra. Itt nyilván az ioncserélő jellemvonás az, ami főszerephez jut. A gyanta, ezt a roppantul értékes tulajdonságát a semleges polisztirol hordozóanyagba ültetett, szabad vegyértékkel bíró aktív csoportoknak köszönheti. A vízlágyítás gyakorlatilag a folyamatosan zajló ioncserélődést jelenti, amely metódus közben a víz magnézium, és kalcium tartalma nátriumra cserélődik. 

Keresés