Menü

A lágy víz búcsút int a vízkőnek!

A lágy víz búcsút int a vízkőnek!

Ha a vízkő réme már az őrületbe kergeti. Ha a konyhai eszközei egy része pórul járt, köszönhetően a híres-neves magyar kemény víznek. A vízkő sarkalatos pontja ennek a témának, mert bár a fogyasztás oldaláról is meg lehetne közelíteni a lágyított víz kérdését. Nem egyértelmű, hogy ami jó a háztartási gépeknek, az jó-e a szervezetünknek is?

A vízkő szó szerint kiszúrja az ember szemét, különösen, ha a csempéken lerakódva várja a sorsát. Még ennél is dühítőbb, és idegesítőbb, amikor konyhai gépek mennek tönkre, csak azért, mert a rajtuk átfolyó nem lágy víz egyszerűen eltömíti a csöveiket, hála a lerakódó vízkőnek. A különböző sók bekerülve a rendszerbe önmagukban nem mindig jelentenek rövid távon problémát, de abban a pillanatban, hogy körülöttük felforrósodik a helyzet: átalakulnak.

Kicsapódnak, és vízkő formájában lerakódnak. Márpedig egy kávéfőző, vagy épp mosogatógép nem kevés hőt használ fel a működéséhez, így ez a kellemetlen folyamat elkerülhetetlenné válik. Jöhetnek az ecetes tisztítások, a szétszerelések. Ha ez sem elég, akkor egy-egy alkatrész cseréje megoldhatja a helyzetet, de nem egyszer csak a teljes csere segíthet.

A lágy víz, azonban lámpát gyújt az éjszakában. A sóktól megtisztított vízből ugyanis nincs mi kiváljon, tehát a probléma gyökere szüntethető meg. Ettől a perctől fogva sem a kávéfőző, sem a mosogatógép nincs veszélyben, sőt még a konyhai csempéken sem éktelenkednek majd a hófehér telepek. Éppen ezért érdemes otthonának minél nagyobb részén lágy vízzel dolgoznia.

Ugyanakkor fontos tudni, hogy a legtöbb vízlágyító úgy működik, hogy a Kálciumot és a Magnéziumot Nátrium ionra cseréli. Megfontolandó és egyedi igények döntik el, hogy ilyen vizet szeretne-e az ember fogyasztani is, vagy csak a gépekhez használja ezt a típusú vizet.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Lágy víz

Keresés