Menü

Vízlágyítás házilag trisóval?

Vízlágyítás házilag trisóval?

Az elmúlt évtizedekben szokássá vált az esővíz gyűjtése, amivel sokan megoldották a vízlágyítás házilag kérdését. Nyilván ez a módszer kiválóan alkalmazható családi házas környezetben, de a betondzsungel közepén, terasz, erkély, vagy bármely más alternatíva nélkül nem lehetséges a megvalósítás. (A légszennyezettség mértékéről nem is beszélve.)

 Akkor mégis mi marad, mint lehetőség? A trisózás kezd feledésbe merülni, pedig a szakmai források sűrűn beszélnek erről a macerás, mégis eredményes eljárásról. A trisóról a legtöbben azt tudják, hogy kiváló zsíroldó hatású, amit a háziasszonyok előszeretettel ki is használnak, ám jelenlegi témánk szempontjából az a jellemvonása érdekes, mely lehetővé teszi, hogy megkösse a vízben lévő Ca, és Mg sókat.

Utóbbi jelenségnek köszönhetően mérsékli a víz állandó, és változó keménységét. Ha úgy határoz, hogy a vízlágyítás házilag is menni fog, és ehhez kipróbálná a trisós variánst, akkor festék- vagy háztartási boltokban könnyedén beszerezheti ezt a kelléket. A trisó nagy hátránya magas foszfortartalmában rejlik, így ugyanis képes bealgásítani a vizet.

Hét liter vízhez hozzávetőlegesen öt milliliter trisó hozzáadása elegendő: egy liter folyadék nagyjából kárba vész a folyamat során, de végül a bősz kevergetések végén a tartály aljára leülepedik a csapadék, s felette a lágyított víz várja a felhasználást. A trisó vegyszer, maró hatású, ezért használata fokozott figyelmet, és elővigyázatosságot igényel. Ha nem szeretne ilyen módszerrel bajlódni, akkor a legjobb, ha vízlágyító berendezés segítségével oldja meg a vízlágyítást házilag, amely nem csak olcsó, de veszélytelen, gyors, könnyedén elővarázsolható alternatíva.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog vízlágyítás házilag

Keresés