Vízlágyítás házilag, avagy a kemény víz megszüntetése

Vizeink oldott ásványi anyagokat tartalmaznak. Ezek sokszor jó ízt adnak a víznek, néha ezért is szeretjük pont azt a fajta vizet, az a zamat lesz a család kedvence. De sokszor le is rakódik az ásványi anyag és ilyenkor bizony kellemetlen hatásokat okozhat. Ki kell tisztítani például a csapokat, eltömítik a csöveket, a mosógépnek, mosogatógépeknek sem használ. Sokszor bosszankodunk, hogy ki kell megint tisztíttatni a bojlert, mert megint nem melegít. Sajnos ilyenkor megint csak a vízkő a ludas. 

A kerámiabetétes csapokat, kávéfőzőket, háztartási gépeket könnyen teljesen tönkre is teheti a kemény víz. Ilyenkor mi a megoldás? Próbálkozhatunk a vízlágyítás házilagos megoldásával. Kis mennyiségű víz esetén forraljuk fel a vizet, így kiválik az ásványi só, és lágy vizet kapunk. A mosószerek általában már tartalmaznak vízlágyítót, azonban sok helyen ez igen kevés.

Fizikai vízkőmentesítést is választhatunk, ennek alapját egy technológiai eljárás adja, ami során nem jöhet létre a vízkő, ugyanakkor a víz kémiai összetételét ez az eljárás nem változtatja meg. Hátránya, hogy csak bizonyos vízkeménységi fokig hatásos, valamint az is, hogy maximum 80 fokra lehet a vizet felmelegíteni és nem ajánlott a nyomásváltoztatás sem.

A másik a kémiai vízlágyítás, amikor a kémiai úton eltávolítják az ásványi sókat, amik a víz keménységét okozzák, és helyére nátriumsó kerül. Ez az úgynevezett ioncserés megoldás. Talán ez a lehetőség adja a tartós eljárás sikerét. Ha ezeket a berendezéseket szakáruházban nézzük meg, segítséget kaphatunk, hogy számunkra mi a megfelelő. A szennyeződés mértéke, a fenntartási költségek, a beszerzési ár mind meghatározó.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog vízlágyítás házilag
Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."