Menü

Vastalanítóval a vasmentes vízért

Vastalanítóval a vasmentes vízért

A vastalanító berendezés lényege, hogy vasmentessé varázsolja az ivóvizet. De miért is olyan lényeges ez? Sokak számára félreértésre adhat okot a tény, hogy a vas amúgy egészséges, akkor miért kéne mellőznünk vizeinkből? Valóban, a vas, mint ásványi anyag szükséges a szervezetünknek, de ezt táplálékkal tökéletesen tudjuk fedezni, extrém esetekben pedig kiegészítő hozzátáplálással biztosítani. A vízben lévő vas nem feltétlen a vasbevitel egészséges formája. A vízben jelentkező vas megannyi kellemetlenséget képes okozni.

 Könnyen felismerheti, ha néhány korty után fémes ízt érez, esetleg okkersárgás, feketés árnyalatú a pohárba kitöltött nedű. De ez még nem minden, bár önmagában már ezek a jellemzők is követelik a vastalanító jelenlétét. A vastartalom képes arra, hogy mosás után nyomot hagyjon a ruhákon, ezzel gyakorlatilag meghiúsítva a tisztítás folyamatát.

A vas a vízművek működését is akadályozza, és ez akár kisebb létesítmény esetén otthoni környezetet is érinthet. A folyadék fogyasztásának mennyisége ráadásul mérvadó, valószínűleg az ön életében is.

A mennyiségi tényezők mellett, azonban prioritást élveznek a minőségi feltételek is. Fémes ízű, magas vas tartalmú, sárga színhatású italból nem valószínű, hogy szívesen elfogyasztana minimum napi kettő litert. Aggályai teljesen jogosak, de szerencsére a vastalanítónak hála már létezik problémájára praktikus, gyors, végleges megoldás.

Ugyanakkor fontos az is, hogy ne csak megvásároljuk a víztisztítót, hanem rendszeresen cseréljük a szűrőt és gondozzuk is a készüléket. Az alábbiakban írtunk egy cikket arról, hogy miket lehet tenni, hogy csökkentsük a víztisztítókban szaporodó baktériumok mennyiségét: Víztisztítók karbantartása és baktériumok

Keresés