Menü

Vastalanító szűrővel a vasmentes ivóvízért

Vastalanító szűrővel a vasmentes ivóvízért

A fúrt kutakból nyert víz esetén általános jelenség, hogy a folyadéknak túlságosan magas a vastartalma, ami egészségügyi, technológiai, esztétikai, és egyéb problémákat vet fel. A vastalanító szűrő, azonban képes ezt a kellemetlenséget tökéletes eredményességgel orvosolni. A vasszűrő készülék funkciója, hogy a vasban dúskáló vízből kinyerje a vasat, és a mangánt. Ha ivott már vöröses-barna színű, furcsa ízű vizet, akkor tudja, hogy mit jelent a vas áldásos jelenléte. 

Ebben az esetben az esztétikum már nem is annyira lényeges, ám az a tény, hogy a felfrissülést hozó nedű ihatatlan óriási gond, és orvosolandó probléma. A vasvegyületek már akkor is lerakódásokat okozhatnak, amikor még csak kis mennyiségben vannak jelen. A korrózió esélyének növekedését, és a bakteriális fertőzések kialakulását is nekik köszönheti. A vastalanító szűrő hatékonysága nem függ attól, hogy az átáramoltatott víznek mekkora a vastartalma.

Nyilvánvalóan a berendezés élettartama azért jelentős mértékben függ attól, hogy milyen nagyságú munkát kell elvégeznie. Ám a számok abszolút nem ijesztőek. Ha átlagos használatot veszünk alapul, melybe a regeneráló tisztítás is beletartozik, akkor a vastalanító szűrő kb. 5-8 évig üzemel. Ekkor is csak a kovakő, pirolox betét cseréje szükséges. Azaz kiválóan látszik, hogy a szűrő alkalmazása gazdaságos, beszerzése pénztárcabarát, és használata tökéletesen hatékony.

A regeneráló tisztítás gyakoriságát az áteresztett víz mennyisége, és vastartalma határozza meg. Ha a ki, és bemeneti pontok között nyomáscsökkenés tapasztalható, akkor eljött az ideje kicsit „felújítani” a rendszert. A visszamosás az alkalmazás során korlátlanul, a szükségleteknek megfelelően elvégezhető.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vastalanító szűrő

Keresés