Menü

Vastalanító kútvíz tisztítására

Kutak esetében körülbelül száz méter mélységnél beszélhetünk igazán jó minőségű és tiszta vízről. Azonban ilyen mély kút kiásása nagy beruházást jelent, ami nem mindig engedhető meg. Ehelyett sokan választják a normál kutak és víztisztítók együttesének kevesebb költséggel járó opcióját. Ilyen esetben az egyik szűrő alkalmatosság a vastalanító, ami a mechanikai szennyeződések eltávolításáért, az elszíneződés megelőzéséért, vízlágyításért, a zavarosság, szín és szaganyagok csökkentéséért  felelős.

Ahhoz, hogy vastalanító vagy más kútvíz tisztításra alkalmas berendezés kerüljön beszerelésre szükség van néhány adat megállapítására. Ide tartozik a percenkénti maximális vízfogyasztás, a rendszerben levő nyomás nagysága illetve, hogy milyen célra lesz használva a víz, fogyasztás, fürdés, ipari alkalmazás stb. Továbbá a vastalanító megfelelő méretének és töltetének kiválasztásához szükség van vízelemzésre, amely teszterek, kézi merőműszerek és színskálás mérőegységekkel is kivitelezhető. Amennyiben nincs rendelkezésre álló vízelemzés eredmény, akkor pontosan meg kell határozni , hogy mit akarunk kiszűrni a vízből. Ezek az adatok segítségével lehet igényre szabott tisztító berendezést összeállítani. Az ideális szűrés kialakításáért érdemes szakember segítségét kérni, ha nem vagyunk a szükséges adatok birtokában, akkor ezek kimérésében is segítséget kérhetünk. Az eltérő igények és szükségletek alapján a vastalanító és egyéb vízszűrők is egyedi árajánlatokat szülnek, így ilyen készülékek esetében az előre megállapított árak csak irányadók.

Ugyanakkor fontos az is, hogy ne csak megvásároljuk a víztisztítót, hanem rendszeresen cseréljük a szűrőt és gondozzuk is a készüléket. Az alábbiakban írtunk egy cikket arról, hogy miket lehet tenni, hogy csökkentsük a víztisztítókban szaporodó baktériumok mennyiségét: Víztisztítók karbantartása és baktériumok

Tartalomhoz tartozó címkék: Vastalanító

Keresés