Menü

Valós értékek vagy átverés a háztartási víztisztító?

A háztartási víztisztító egy megosztó eszköz. Sokan már nem is tudnák elképzelni az életet nélküle és vannak, akik elvből elutasítják a használatát. Az utóbbi csoport tagjai általában nem néznek utána pontosabban annak, hogy mi okból is hasznos a háztartási víztisztító, milyen az a víz, ami a csapból folyik és hogyan is működik maga az eszköz. 

A víztisztítók hatékonyságát laboratóriumi vizsgálatok és helyszíni elektrolízises vagy más jellegű teszek is alátámasztják, így a szakértőknek, ha hinni lehet – márpedig miért ne lehetne – akkor egyöntetűen az a véleményük, hogy a háztartási víztisztítók sokat javítanak a használati és az ivóvíz minőségén. A csapból folyó víz átment egy nagy tisztításon, ugyanakkor a tisztántartásához klórt használnak és a csövekben lerakódott szennyeződések sem segítenek a megfelelő összetétel megtartásában.

A csapból folyó víz ásványi anyag tartalma és egyéb anyag tartalma sok esetben magas. Hiába nem lép ki a fogyaszthatóság határán, hosszú távon nem biztos, hogy jót tesz a kérdéses minőségű víz fogyasztása. A háztartási víztisztítók ezt az amúgy nem kimondottan káros vizet nagymértékben feljavítják. Kiszűrik a felesleges anyagokat, a kórokozóknak és az azokat irtani hivatott klórnak esélye sincs a szervezetbe jutni.

A háztartási víztisztítóknak több fajtája létezik, lehet csapra szerelhető típust választani vagy olyat, amit a rendszer legelső olyan pontjára szerelnek fel, mely a fogyasztói oldalon található. A víztisztítón átfolyt víz tiszta, illata semleges, íze finom és friss, mivel a klórtól és egyéb anyagoktól mentes.

A tisztított víz nem csak a szervezet számára jobb, üdítőbb hatású, de a mosás, mosogatás során nem képez annyi vízkövet, a teljes csatornahálózatunk fellélegezhet. Azok, akik szerint csak egy felesleges divateszköz, valószínűleg nem számoltak ezekkel a tényekkel.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Háztartási víztisztító

Keresés