Menü

Válasszunk víztisztító készüléket!

Mi magyarok az ivóvizünk tekintetében kifejezetten szerencsésnek mondhatjuk magunkat. A magyar ivóvizek ugyanis 95%-ban felszín alatti vizekből erednek, kifejezetten jó minőségűek, noha azért kezelni kell emberi fogyasztás előtt. A magyar víz még európai viszonylatban is meghaladja az átlagot, bár elég sok arzént, bórt és ammónium koncentrátumot tartalmaz.

 Ezen a helyzeten még ront a klórozás, továbbá a vízvezetékek rendkívül rossz minősége. Ennek köszönhető, hogy az emberek nagy része nem issza meg a csapvizet. Éppen ezért hazánkban erősen indokolt a házi víztisztítás. A víztisztítóknak több fajtája létezik.1. Ozmózis alapú víztisztítók - A víz átfolyik egy félig áteresztő membránon, ami olyan apró résekkel bír, amelyek csak bizonyos méret alatti részecskéket engednek át.

Ez a membrán csak a vízmolekulákat (H2O) engedi át, minden mást felfog. Az így szűrt vízből 95%-ban kiszűrhetjük a káros anyagokat. A probléma azonban az, hogy a fontos dolgokat, ásványi anyagokat is kiszűrjük ezáltal. 2. Ásványi anyagot megőrző víztisztító készülék –A konyhai mosogató alá kell beszerelni, kis helyigényű,könnyű karbantartani. Az ultraszűrő nem szűri ki az ásványi anyagokat a vízből, viszont a 0.05 mikronnál nagyobb szennyeződéseket igen. 3. Asztali víztisztító készülék – A konyhában, a mosogató mellett a pulton szokásos elhelyezni a készüléket, a csaptelepre van rögzítve.

A csapból kifolyó víz a víztisztítóba kerül, ahol az 5 mikronnál nagyobb lebegő szennyeződéseket szűri ki a készülék,(pl.: homok, rozsda,), majd az aktív szénszűrő kiszűri a klórt és származékait (pl: rákkeltő trihalometánok). Szűrési hatékonysága 98%. A megszűrt víz a víztisztító készülék csövén folyik ki egészen addig, míg a csapot el nem zárjuk.(

Címkék: víztisztító készülék

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Víztisztító készülék

Keresés