Menü

Több fajta víztisztító berendezés van forgalomban

A vízről nagyon sok mindent tudunk már, rengeteg információ és téves információ kering arról, hogy mennyi vizet kéne inni, és melyik a jó és melyik a kevésbé jó víz. Mivel a sejtjeink legnagyobb része víz, több mint 2/3 –a, így a testünk egészére is ez az arány érvényes. Sőt a testünk egyik érzékeny részére – az agyra is. A napi vízveszteséget pótolni kell, ami izzadással, vizelettel és a test működésével folyamatosan használódik.

 

Régen magától értetődő volt a kútról inni vizet, sőt volt olyan idő is, amikor a patakból is lehetett. Ma már ez senkinek sem ajánlott, hacsak a patak közelében nincs valamilyen víztisztító berendezés.

Sajnos a környezet szennyezésének mértéktelen növekedésével jár a vizek elszennyeződése. Mivel a szántóföldek legnagyobb része sokfajta vegyszerrel kezelt, a víz, ami a földkéreg szűrőjén a földalatti medencékbe szivárog, már nem az, ami régen volt. Ezért naiv az az elképzelés, hogy a csapi vízben az esetleges rozsda a legnagyobb gond. Ezért ténylegesen ajánlott valamilyen víztisztító berendezés beszerzése. A piacon néhány típusú víztisztító berendezés van, ezek különböző változatban kerülnek forgalomba.

Az áruk kb. attól függ, hogy mit tudnak. A néhány ezer forintostól a néhány százezer forintosig széles a választék. De a víztisztító berendezés beszerzése mindenképp előnyös, hiszen a víz pótlása (minden, ami nem víz, az a szervezetünk számára élelmiszer), létkérdés. Az emberek legnagyobb része, a „fejlett” világban dehidrált, tehát nem iszik eleget. Akár ivásra, akár főzésre használjuk, fontos, hogy minél tisztább legyen.  

Címkék: Víztisztító berendezés

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Víztisztító berendezés

Keresés