Menü

Tisztított víz – út az egészség felé

A test több mint 70 százaléka vízből áll, a víz tartja mozgásban a szervezetünket, a víz különféle módokon távozik szervezetünkből, ezért nagyon fontos az is, hogy pótoljuk azt.

Nem mindegy azonban, hogy milyen minőségű vizet viszünk be a szervezetünkbe, hiszen ha testünk alapja a víz és ha az nem a megfelelő minőségű, akkor szervezetünk sem működik tökéletesen. A tiszta víz a szervezet oldószere és szállítója is, a víz segíti ugyanis a tápanyagok felszívódását, és a vitaminok szállítását is. Átlagosan napi 2,5-3 liter tiszta víz elfogyasztására van szükség, ez akkor növekszik, ha intenzíven sportolunk vagy valami miatt túl sokat izzadunk.

Az óriási környezetszennyezésnek köszönhetően ma már szükséges, hogy mi magunk gondoskodjunk az elfogyasztott víz minőségéről. Sokan emiatt palackozott ásványvizet fogyasztanak, ami jó, de lehet hogy hosszú távon nem egy megtakarítási módszer, sőt, a rengeteg eldobott műanyag palackkal Ön is szennyezi a környezetet.

Hosszú távon sokkal jobb megoldásnak bizonyul, ha a tisztított víz egy víztisztító készüléken keresztül jut el Önhöz. Ma már nagyon sokféle víztisztító készüléket ismerünk, amely azért fontos, mert így már mindenki számára elérhető a tisztított víz. Régebben az volt a probléma, hogy a víztisztítók nagyon drágák voltak, ma már egyre több mindenki számára elérhetőek.

A vízszolgáltatók természetesen kezelik a vizet, ez azonban nem bizonyul elégnek. Sőt, a probléma általában abban áll, hogy a víz klóros lesz, ami szintén káros a szervezetnek. A klór ugyanis nem csak a vizet fertőtleníti, de a szervezetet is, káros hatással van a bélflórára, a klór tönkreteszi a bélflórát és vitaminhiányt is okoz. A tisztított víz lehetőséget ad arra, hogy szervezetünkbe mindig a megfelelő minőségű víz jusson el, amellyel tulajdonképpen egy lépéssel közelebb kerülhetünk az egészséges élethez.  

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tisztított víz

Keresés