Menü

Tisztított víz házilag? Mi sem egyszerűbb ennél!

Tisztított víz házilag? Mi sem egyszerűbb ennél!

Tudta, hogy a felnőtt emberi szervezet átlagos vízigénye minimum két-három liter? Belegondolt már abba, hogy ennek biztosításához hány zsugor ásványvizet kell nap mint nap hazacipelni? A műanyag palackok egyébként sem korszerűek, és minden jóindulat ellenére sem oldható meg mindenhol a szelektív hulladékgyűjtés. 

Sőt! Minden korábbinál többet hallani a műanyag jelentette problémákról. Erre kínál megoldás az ivóvíztisztítás, melynek segítségével nem csak spórolhat, hanem ki is iktathatja mindennapjaiból a műanyag palackokat. A tisztított víz házilag többféle módon előállítható. A legegyszerűbb megoldásnak nyilvánvalóan a vízszűrő kancsó bizonyul.

Ha cél a nagyobb mennyiségű, gyorsabb ivóvíztisztítás, akkor a csapra szerelhető, vagy a házközponti víztisztító az ideális választás. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre többen döntenek az ilyen megoldások mellett. Ugyan a vízszűrők cseréje rendszeresen szükséges, de így is sok pénz és kényelmetlenség takarítható meg. A tisztított víz házilag történő előállítása egyértelműen a jövő irányvonala.

A fenntartható fejlődés kiemelt szegmenségnek számít az, hogy takarékosan bánjunk az ivóvízzel és felismerjük az abban rejlő értéket. Az ivóvíztisztításnak köszönhetően a csapból folyó vízben csak a kalcium és a magnézium marad benne. A korszerű szűrők eltávolítják a gyógyszermaradványokat, a szennyeződéseket, a klórt és annak származékait.

Fontos az is, hogy ne csak megvásároljuk a víztisztítót, hanem rendszeresen cseréljük a szűrőt és gondozzuk is a készüléket. Az alábbiakban írtunk egy cikket arról, hogy miket lehet tenni, hogy csökkentsük a víztisztítókban szaporodó baktériumok mennyiségét: Víztisztítók karbantartása és baktériumok

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tisztított víz házilag

Keresés