Menü

Tiszta vizet a pohárba - víztisztító készülék

A vízivással és az ember vízszükségletével kapcsolatban néhány súlyos tévedés van még mindig a köztudatban. Az egyik, hogy akkor kell inni, amikor az ember szomjas. A szomjúságérzet, már a dehidrált állapotot jelzi.

De vannak olyan emberek, akik nagyon ritkán szomjasak, tehát szervezetük még ezt az állapotot sem jelzi. Ugyanez vonatkozik az idős emberekre is, akik gyakran „elfelejtenek inni” és szervezetük nem is jelzi ezt a szükségletet. A szervezet a saját védelme érdekében, ha bizonyos fokú dehidráltság lép fel csökkenti bizonyos működési funkcióit.

 

Fáradt lesz, csökken a figyelem, valamint a test és a bőr rugalmassága. A bőr természetesen is veszít rugalmasságából, de ha ezt még vízhiány is tetőzi, akkor a folyamat felgyorsul. Ha dehidráltság tartósan fennáll, akkor bizonyos szervek működésében változás áll be, ami az adott szerv megbetegedéséhez vezethet. Természetesen egyik orvos sem kezdi azzal, hogy kedves beteg tessék több, jó minőségű vizet inni … hanem felír valamilyen gyógyszert. Eljutottunk tehát a tiszta ivóvízig. De honnan beszerezni?

Ha végignézzük a lehetőségeket, akkor még mindig a víztisztító berendezések a legjobb alternatíva. Hiszen ez otthon, mindig kéznél van és a benne lévő filtertől függ, hogy milyen szinten tisztítja meg a vizet. A kereskedelemben több fajta víztisztító készülék kapható, a néhány ezer forintostól, a néhány százezer forintosig. Ez függ a víztisztító készülék összetettségétől, attól, hogy milyen finomságú szűrővel látták el, van e benne UV lámpa, ami csírátlanítja a vizet stb.  

Címkék : víztisztító készülék

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Víztisztító készülék

Keresés