Menü

Hálózati vízszűrő

Azt mindenki tudja, hogy a csapvíz tiszta és iható, hiszen a vízműveknek kötelező biztosítaniuk a csapvizek tisztaságát. Ám sajnos a csapvíz sokszor nem annyira tiszta, mint amennyire az ideális lenne, hiszen a tisztítása klór hozzáadásával történik, amelynek sok káros hatása ismeretes.

A csapvízhez még más fertőtlenítő szerek is keverednek, amely szintén ront az ivóvíz minőségén. Erre azonban már van megoldás, hiszen ezért fejlesztették ki a hálózati vízszűrő berendezéseket, hogy az embereknek legyen lehetősége tiszta ivóvíz fogyasztására, hogy tudjanak tiszta vízzel főzni stb. Hiszen már azt is érzékeltük, hogy a csapvízzel vagy a szűrt vízzel készült ételek minősége is mennyiben különbözik.


A víz tisztítására már számos eszközzel találkoztunk. A legegyszerűbb és a legolcsóbb megoldást a szűrőkancsók jelentik, amelyek egy szűrő segítségével megszűrik a belé töltött vizet. Ezeknek a kancsóknak nagy előnye, hogy mobilak, tehát bárhová el lehet vinni, másrészt viszont elég nagy hátrány, hogy egyszerre csupán 1-2 liter víz szűrésére képesek.


A hálózati vízszűrő már komolyabb berendezés, itt már szükség van beépítésre is. A vízszűrő berendezés a konyhaszekrénybe kerül, a víz pedig egy a csap mellett elhelyezett csapon keresztül érhető el. Ez azért is fontos, mert így lehetőség marad a normál víz használatára, ha takarításról vagy bármi másról van szó, ugyanakkor ha a fogyasztásra használt vizet már könnyedén szűrt formájában érhetjük el.

A hálózati vízszűrő szűrőjét általában hathavonta kel lecserélni. Fontos, hogy tiszta vizet fogyasszon! A tiszta víz ugyanis az egészségért is felelős, nem hiába kell naponta több liter vizet fogyasztanunk. Oda kell figyelni, hogy milyen minőségű a víz, amely szervezetünkbe jut, hiszen a minőségtelen, káros anyagokat túlzott mennyiségben tartalmazó víz káros az egészségre.  
 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vízszűrő Hálózati vízszűrő

Keresés