Menü

Tiszta ivóvíz bárhol iható, ha a kulacs BPA-mentes 

2021. 06. 17. 11:44:00
Tiszta ivóvíz bárhol iható, ha a kulacs BPA-mentes 

Jelentősége cseppet sem elhanyagolható annak, hogy a tiszta víz, amit fogyasztunk, milyen tárolóedényben van, éppen ezért a legjobb választás, ha a kulacs BPA-mentes változatú. A BPA egy vegyi anyag - biszfenol-A - rövidítése. A biszfenol-A összetevőt több évtizede alkalmazzák a műanyagiparban, leggyakrabban PET palackok előállításánál. 

Kétségtelen, hogy a praktikus műanyag az élet minden területén jelen van, azonban környezetre káros hatásaival egyre inkább számolni kell. Ahogy az is ismert már, hogy a BPA az egészségre nem veszélytelen, emiatt is érdemes az alternatív víztárolási eszközöket, lehetőségeket alaposabban megismerni. 

Váltson környezetbarát módra: kulacs BPA-mentes megoldással

A boltban kapható ásványvizes és üdítőitalos palackok helyett ma már könnyen beszerezhetők a környezetbarát alternatívák, ha folyadék és friss víz tárolásáról szeretne gondoskodni. Akár kirándulásra, akár munkába vagy a gyerekeknek iskolába menet legyen természetes, hogy visznek magukkal innivalót. 

A legjobb, ha ez tiszta ivóvíz, amivel legjobban lehet a szomjat oltani, és ezt a legegyszerűbb már otthon, tisztított víz formájában beletölteni a saját BPA-mentes kulacsba. A környezetbarát megoldások keresése gyakran együtt jár egyfajta szemléletváltással is. Az ember gondoskodni szeretne a saját egészségéről is és felelősen tenni gyermekei jövője érdekében. 

Ehhez az egyik praktikus módszer a háztartásban található műanyagok minimalizálása, illetve a bolti műanyag palackok leváltása környezetbarát, lehetőleg BPA-mentes kulacsra.

Legyen mindig a táskában friss ivóvíz

Mivel az emberi szervezet nagy százalékban tartalmaz vizet, emiatt is kiemelkedően fontos, hogy a napi minimum két liter víz elfogyasztása biztosított legyen. Így elkerülhető a dehidratáltság, amely sok kellemetlen tünetet okoz a szervezet számára

A nyári hónapokban két liternél több is bátran fogyasztható. Jó módszer figyelni a napi elfogyasztott víz mennyiségét, ha magunknál tartjuk a táskában vagy az irodában az asztalon a friss vízzel teli BPA-mentes kulacsot. Így biztosan nem felejti el, hiszen szem előtt van a napi innivaló. 

Természetesen a víz tisztasága és frissessége sem elhanyagolható szempont. Az otthoni vízszűrő készülékekkel biztosítható a víz tisztasága, a frissességét pedig két módon is figyelheti. A legegyszerűbb, ha elfogyasztja a kulacsból a vizet pár órán belül. Viszont, ha mégis benne marad előző napról, akkor azt inkább öntse a virágokra locsolóvízként. Mielőtt elindul otthonról, töltse meg friss, tisztított vízzel a kulacsot.

Az sem mindegy, hogy mi kerül a kulacsba

Csábító az édes íz, de az egészséges innivaló a szervezet számára mégiscsak a tiszta ivóvíz. Ennek is a friss és tisztított változata, amely otthoni vízszűrő készülék segítségével könnyen megvalósítható. A vezetékes csapvíz tisztítása a webáruházunkban kapható Aquasana aktívszenes víztisztító készülék beszerelésével egyszerű megoldást kínál. 

Cégünk az Aquasana víztisztítókra az egyéves garancián túl 60-90 napos pénzvisszatérítési garanciát is kínál. Megrendelését pár napos szállítással teljesítjük Magyarországon területére, előzetes egyeztetéssel határon túlra is. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Víztisztító kulacs

Keresés