Menü

Szűrt víz, szűretlen élvezet

Szűrt víz, szűretlen élvezet

A szűrt víz manapság természetes igény, ami tudatosságra enged következtetni. Egyre többen fogadják el azt a megmásíthatatlan tényt, hogy a csapból folyó víz nem a legegészségesebb alternatíva, amivel eredményesen támogatható a szervezet. A különböző szabad szemmel nem látható szennyeződések alkotják a probléma első részét, míg a másik csoportba azok az íz- illat- állagrontó anyagok tartoznak, amik messziről kiszúrhatók. 

Ha már ivott olyan vizet, aminek a színe fehér, szürke, vagy éppen vöröses árnyalatú volt, akkor tudja mire gondolunk. Ha kortyolt már bele olyan folyadékba, aminek az ízében erőteljes klórt, vasat érzett, akkor nem kell meggyőzni arról, mennyire lényeges a víz megfelelő tisztítása. Nem arról van szó, hogy a teljes ásványi anyag profilt el kell távolítani. Korántsem.

Az ásványi anyagok alapjában véve, megfelelő minőségben, és mennyiségben hasznosak, sőt elengedhetetlenek a szervezet számára. A hangsúly, azonban az optimális koncentráción van. A túlságosan sok épp annyira veszélyes, mint a túl kevés. Egyik szélsőség sem mutat jó utat. A titok tehát abban rejlik, hogy a pohárba töltött folyadékban ki kell egyensúlyozni a hasznos ásványi anyagok mennyiségét, és el kell tüntetni a káros adalékokat, összetevőket.

Utóbbiak általában a leglátványosabbak, bár egyes szennyeződések, lerakódások továbbra sem érzékelhetőek pusztán a látásra támaszkodva. A lényeg, hogy a folyamat végén olyan vizet kortyolhat, ami nem mellőzi az ásványi anyagokat, s amit ideális egyensúly, és tökéletes összetétel jellemez. A teste hálás lesz azért, hogy a napi folyadékbevitelét, ami ugye nem csekély mennyiség, ilyen minőségi forrásból biztosítja.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog szűrt víz

Keresés