Menü

Szűrt víz az Ön otthonában is aktív szénszűrő segítségével

2021. 03. 19. 08:34:00
Szűrt víz az Ön otthonában is aktív szénszűrő segítségével

Napjainkban többféle víztisztítási technológia közül is választhat, melyek segítségével szűrt vizet fogyaszthat otthonában. Az aktív szénszűrővel ellátott víztisztító berendezések felépítése egyszerű.

Habár a vezetékes víz megfelel a szigorú minőségi előírásoknak, ugyanakkor tény, hogy a vízszolgáltató a csapvíz fertőtlenítéséhez klórt használ, és bizony sokan nem szeretnék, hogy klór legyen a csapvízben, amit elfogyasztanak.

Szerencsére sok minőségi víztisztító, vízszűrő készülék érhető el kínálatunkban, amelyek kifejezetten a vezetékes víz tisztítására alkalmazhatóak. Ezek közül most az aktív szénszűrővel ellátott víztisztítók működési elvét, felépítését mutatjuk be Önnek.

Aktív szenes víztisztítás

Az aktív szén a fordított ozmózis technológia mellett az egyik leghatékonyabb vízszűrő anyag, mely súlyának mintegy százszorosát is képes felszívni. Az aktív szén lényege, hogy megköti a vízben található szennyeződések egy részét, kiszűri a klórt és annak származékait, egyes szerves vegyületeket (pl. gyomirtók, rovarirtók maradványai). Emellett ugyanakkor megőrzi az emberi szervezet számára fontos ásványi anyagokat (pl. kalcium, magnézium) a vízben.

Az aktív szénnek több formája van, attól függően, hogy milyen eljárással és milyen alapanyagból állítják elő. Az aktív szénszűrővel ellátott víztisztító berendezés hatékonyságát alapvetően az befolyásolja, hogy az aktív szén granulátum vagy tömb formájában kerül felhasználásra, milyen kialakítású a belső szerkezete és maga a szűrőbetét felépítése.

Az aktív szénszűrős víztisztító berendezés tulajdonságai

Az aktív szénszűrős víztisztító berendezéseknek két nagy csoportja van: az egyik típus szilárd, tömbösített blokk formában tartalmazza az aktív szenet, míg a másik laza granulátum formában. 

Az aktív szénszűrővel ellátott vízszűrő berendezések előnyei közé sorolható, hogy beüzemelésük könnyű, magas hatékonysággal szűrik a klórt és annak származékait a csapvízből.

Aquasana - AQ-5300

Az Aquasana AQ-5300 víztisztító készülék a speciális Claryum® filtertechnológiának köszönhetően nem csak a klórt és annak származékait, hanem egyes gyógyszermaradványokat, vegyszereket, az ólmot és a higanyt is eltávolítja a vízből, megőrizve az értékes ásványi anyagokat a vízben. 

A készülék hatékonysága a kombinált szűrési technológiában rejlik. Az aktív szénszűrő mellett ioncserélő és mechanikus szűrő valósítja meg az ivóvíz szűrését, ezáltal megnövekszi a szűrési hatékonyság. 

A készülék használatával nem csak szűrt vizet önthet poharába, hanem elfelejtheti az ásványvizes palackok cipelését és a felesleges műanyaghulladék termelését is. Folyamatos használat mellett a készülék ára már néhány hónap után megtérül.

 Amennyiben szakszerű segítségre van szüksége, további kérdése lenne, várjuk szíves megkeresését elérhetőségeinken.

Tartalomhoz tartozó címkék: Aktívszén szűrő Blog

Keresés