Menü

Ozmózis víztisztító

2019. 08. 20. 08:00:00

Az ozmózis víztisztító működési elve, mint ahogy az a berendezés elnevezéséből is egyértelműen kiderül a fordított ozmózis jelenségén alapul. Ekkor egy hígabb oldatból félig áteresztő és mechanikailag szilárd membránnal elválasztott tömény vizes oldatra az ozmózis nyomásnál nagyobb nyomás hat, vagyis a vízmolekulák a hígabb oldatba áramolnak, miközben a töményebb oldat koncentrációját növelik. 

2019. 05. 24. 08:00:00

Sokan nem is gondolnák, de korunk egyik legmodernebb víztisztítási eljárást a NASA fejlesztette ki az 1960-as években, amit az úgy nevezett fordított ozmózis víztisztító tesz lehetővé. Ami a felhasználhatóságát illeti, rengeteg speciális területen alkalmazzák, például a világűrben a szennyvíz tisztítására, vagy a háborús övezetekben a szennyezett csapvíz szűrésére. Persze a háztartási készülékek azért nem ilyen profik.

2019. 03. 22. 05:00:00

A tiszta víz felbecsülhetetlen érték. Mivel az emberi test körülbelül hetven százalékát víz alkotja, így a folyamatos, megfelelő mennyiségű folyadékpótlás nélkülözhetetlen az egészség és a jó közérzet megőrzéséhez. A legtöbben még mindig az ásványvizek kínálta lehetőségeket választják, pedig létezik ennél olcsóbb, praktikusabb és környezetkímélőbb megoldás is. 

2016. 07. 22. 00:00:00
Azzal nyílván mindenki tisztában van, hogy a vezetékes víz minősége, településenként és városonként változó lehet. Ez annak tudható be, hogy minden helyiség, más vízszűrő és tisztító telepekkel rendelkezik. 
2016. 04. 22. 15:14:38
Biztosan ön is gondolkozott már azon, hogy melyik egészségesebb, a csapvíz, vagy a palackozott ásványvíz. Első hallásra a palackozott vizek tűnhetnek tisztábbnak, viszont egyes esetekben, ezekben is található található mindenféle anyag. Cégünk kifejlesztett egy olyan ozmózisos víztisztító berendezést, ami képes tisztább vizet előállítani, néhány palackozott fajtánál. 
2015. 04. 29. 12:54:07
Mivel szervezetünk fő alkotóeleme a víz, így szükséges, hogy naponta minimum 2-3 liter folyadékot fogyasszunk A víz semmi mással nem pótolható, nélkülözhetetlen szükséglet az emberi szervezet számára. Épp ezért az sem mindegy, hogy milyen minőségű vizet fogyasztunk. A csapvíz, míg a lakásunkba ér, igen kalandos utat tesz meg. Ahhoz, hogy a víz fogyasztható maradjon, a szolgáltatók vegyszeresen kezelik azt. 
2015. 01. 09. 08:36:00
Manapság egyre több, civilizáció okozta problémára találnak megoldást a különféle szakemberek. Régen nagyon örültek a háztartásokban, hogy nem kell a vizet a kútról hordani, sokkal kényelmesebb volt bevezetni a vizet és csak megnyitni a csapot. Nem beszélve a fürdésről, ahol a vezetékes víz, a bojleron keresztül felmelegítve lett alkalmas a fürdésre. Ma már nagyon sokan tudnak a vezetékes víz hátrányairól, miszerint, a benne lévő klór és egyéb anyag nem hat előnyösen az emberi szervezetre.
2014. 09. 25. 01:06:00
Amikor megnézzük azt a térképet, amelyik hazánk a földben lévő vízkészletének tisztaságát mutatja, akkor azonnal látszik, hogy bizony csak nagyon kevés helyen, kb. hazánk egyharmadán, van igazán tiszta víz. Hazánkban a leggyakoribb az arzént tartalmazó víz, majd a vasat és mangánt és végül a nitrátot és nitriteket tartalmazó. Ezen kívül vannak olyan területek, ahol egyéb szennyező anyagokat tartalmaz a víz, mint pl. ammóniumot, fluoridot stb. 

Keresés