Menü

Ozmózis víztisztító

ozmózis víztisztító
2020. 04. 30. 08:00:00

A víztisztító ozmózis, ha nem is csodára, de maradéktalanul eredményes víztisztításra mindenképpen képes. Márpedig, némileg visszacsatolva a kiindulási gondolatra, ez akár csodával is felérhet. Főleg, ha számításba veszi, hogy az emberi szervezet számára milyen nagymértékben elengedhetetlen a tiszta víz fogyasztása. 

2020. 03. 20. 10:00:00

Az ozmózis víztisztító ár mértéke nem kell, hogy a falhoz állítsa, kifizethetetlenségével. Napjainkban már a tisztított víz és annak igénye teljesen természetes, s éppen ezért a különböző, direkt erre a területre specializált készülékek beszerzése nem ütközhet anyagi akadályokba. Ahogy alakult, és nőtt a kereslet úgy módosult a kínálat is. Nem mindegy persze, hogy konkrétan milyen típusú víztisztító rendszerben gondolkodik. 

2019. 08. 20. 08:00:00

Az ozmózis víztisztító működési elve, mint ahogy az a berendezés elnevezéséből is egyértelműen kiderül a fordított ozmózis jelenségén alapul. Ekkor egy hígabb oldatból félig áteresztő és mechanikailag szilárd membránnal elválasztott tömény vizes oldatra az ozmózis nyomásnál nagyobb nyomás hat, vagyis a vízmolekulák a hígabb oldatba áramolnak, miközben a töményebb oldat koncentrációját növelik. 

2019. 05. 24. 08:00:00

Sokan nem is gondolnák, de korunk egyik legmodernebb víztisztítási eljárást a NASA fejlesztette ki az 1960-as években, amit az úgy nevezett fordított ozmózis víztisztító tesz lehetővé. Ami a felhasználhatóságát illeti, rengeteg speciális területen alkalmazzák, például a világűrben a szennyvíz tisztítására, vagy a háborús övezetekben a szennyezett csapvíz szűrésére.

2019. 03. 22. 05:00:00

A tiszta víz felbecsülhetetlen érték. Mivel az emberi test körülbelül hetven százalékát víz alkotja, így a folyamatos, megfelelő mennyiségű folyadékpótlás nélkülözhetetlen az egészség és a jó közérzet megőrzéséhez. A legtöbben még mindig az ásványvizek kínálta lehetőségeket választják, pedig létezik ennél olcsóbb, praktikusabb és környezetkímélőbb megoldás is. 

2019. 02. 28. 04:00:00

Amennyiben elhatározta, hogy beszerez egy kényelmesen használható víztisztító készüléket, akkor már csak azt kell eldöntenie, hogy melyik modell mellett teszi le a voksát. Szerencsére a kínálat bővelkedik a jobbnál jobb típusokban, amik kivétel nélkül ki tudják elégíteni a felhasználók igényeit. 

2016. 07. 22. 00:00:00
Azzal nyílván mindenki tisztában van, hogy a vezetékes víz minősége, településenként és városonként változó lehet. Ez annak tudható be, hogy minden helyiség, más vízszűrő és tisztító telepekkel rendelkezik. 
2016. 04. 22. 15:14:38
Biztosan ön is gondolkozott már azon, hogy melyik egészségesebb, a csapvíz, vagy a palackozott ásványvíz. Első hallásra a palackozott vizek tűnhetnek tisztábbnak, viszont sok esetben, ezekben is ugyanannyi vegyi anyag található, mint az otthoni csapvízben. Cégünk kifejlesztett egy olyan ozmózisos víztisztító berendezést, ami képes tisztább vizet előállítani, néhány palackozott fajtánál. 
2015. 04. 29. 12:54:07
Mivel szervezetünk fő alkotóeleme a víz, így szükséges, hogy naponta minimum 2-3 liter folyadékot fogyasszunk A víz semmi mással nem pótolható, nélkülözhetetlen szükséglet az emberi szervezet számára. Épp ezért az sem mindegy, hogy milyen minőségű vizet fogyasztunk. A csapvíz, míg a lakásunkba ér, igen kalandos utat tesz meg. Ahhoz, hogy a víz fogyasztható maradjon, a szolgáltatók vegyszeresen kezelik azt. 
2015. 01. 09. 08:36:00
Manapság egyre több, civilizáció okozta problémára találnak megoldást a különféle szakemberek. Régen nagyon örültek a háztartásokban, hogy nem kell a vizet a kútról hordani, sokkal kényelmesebb volt bevezetni a vizet és csak megnyitni a csapot. Nem beszélve a fürdésről, ahol a vezetékes víz, a bojleron keresztül felmelegítve lett alkalmas a fürdésre. Ma már nagyon sokan tudnak a vezetékes víz hátrányairól, miszerint, a benne lévő klór és egyéb anyag nem hat előnyösen az emberi szervezetre.

Keresés