Ozmózis víztisztító a tökéletes tiszta vízért

Mivel szervezetünk fő alkotóeleme a víz, így szükséges, hogy naponta minimum 2-3 liter folyadékot fogyasszunk A víz semmi mással nem pótolható, nélkülözhetetlen szükséglet az emberi szervezet számára. Épp ezért az sem mindegy, hogy milyen minőségű vizet fogyasztunk. A csapvíz, míg a lakásunkba ér, igen kalandos utat tesz meg. Ahhoz, hogy a víz fogyasztható maradjon, a szolgáltatók vegyszeresen kezelik azt. 

A borzalmasan rossz állapotú magyar csőhálózatból is nagyon sok, nem kívánt anyag jut a vizünkbe. A csapvizet épp ezért az emberek zöme nem issza meg, így az ásványvízgyártók boldogan gyártják a különbözőféle ásványvizeket, mert legtöbben azzal pótoljuk a csapvizet, s azt isszuk meg szívesebben.

Csak érdekességként: egy 4 tagú család évente 100 és 200 ezer ft között költ ásványvízre. A víztisztító berendezésekkel előállított tiszta víz azonban 4-6 ft-ból kijön literenként, s az előző összeggel szemben, ez csak évi 20 ezer ft. A wikipédia szerint a fordított ozmózis a természetes ozmózis folyamatának megfordítása nyomás alatt. Az ozmózis jelenség egy oldószernek a természetes áramlása egy félig áteresztő membránon keresztül, egy hígabb oldat irányából a töményebb oldat irányába. A hajtóerő az ozmózisnyomás, mely függvénye az oldószer és az oldott anyag típusának, valamint a koncentrációnak.

Amikor az ozmózisnyomással éppen egyenlő a felépülő hidrosztatikus nyomás, az eredmény az ozmotikus egyensúly, amikor is a membránon keresztüli nettó áramlás nulla. Amennyiben túlnyomást alkalmazunk a töményebb oldat oldalára a természetes ozmózis áramlás iránya megfordul. Az oldószer a töményebb oldat felől a hígabb oldat irányába áramlik. Ez a folyamat a fordított ozmózis. Ezt az elvet követi az ozmózis víztisztító is. Van amelyik csupán az ozmózis elvét használja, van amelyik aktívszén szűrővel kombinált. Egy szakember szerint rossz vízszűrő nincs, mert a legrosszabbul szűrt víz is sokkal jobb a tisztítatlan víznél.

Címkék: ozmózis víztisztító

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Ozmózis víztisztító
Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."