Ozmózis – természetes folyamattal a tiszta vízért

Sokféle víztisztító módszert ismerünk, az egyik ezek közül a fordított ozmózis által tisztított víz. Először azonban tisztázzuk, hogy mit is jelent az ozmózis, milyen folyamat az ozmózis.
 

Az ozmózis egy természetes folyamat, amellyel megvalósul a víz és az ásványi anyagok sejtfalon át történő áramlása. A víz áramlását a sejt belsejébe és a sejtek között is az ozmotikus nyomás, vagyis az ozmotikus erőviszonyok határozzák meg. Az ásványi anyagok számára a sejtfal csak félig áteresztő, hiába teljesen áteresztő a víz számára.

Az ozmózis tulajdonképpen az oldott anyagok áramlása a félig áteresztő hártyán. A különböző koncentrációjú vizes oldatokat szét lehet választani ezzel a hártyával. Az ozmózis fordítottan is létrejöhet, tehát lehetséges az, hogy a víz átjut, azonban a hártya, mint egy szűrő viselkedik és kiszűri a nagy molekulájú anyagokat, például a vírusokat és a baktériumokat.

Ezen az elven alapszik az ozmotikus vízszűrő is, tehát az oldott anyagok nem jutnak át a szűrőn, de a víz igen. Így a szervezetbe már csak egy teljesen tiszta víz kerül. Az ozmózis szűréssel kapott víznek különféle előnyei vannak a szervezetre. Az ozmózissal tisztított víz mindig minőséges, tehát a csap meghibásodása esetén is szűrt vizet fogyaszthatunk.

Fontos tudnunk, hogy a szűrő az ásványi anyagokat átengedi, tehát a víz nem csak tiszta lesz, de megtartja az ásványi anyag tartalmát. Azok számára, akik magas vérnyomás problémájával küzdenek, kifejezetten ajánlott ez a módszer a víz tisztítására. A tiszta és egészséges vízzel, amely a csapból folyik, elérhető, hogy ne kelljen otthon palackozott vizet tárolni. Az ozmózis képes a vízkövesedést is megállítani.

Sokszor megéri egy nagyobb befektetés, amely hosszú távon pénzügyileg is visszatérül és többé nem kell aggódnia a víz tisztasága miatt.  

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Ozmózis fogalma Tisztavíz
Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."