Menü

Ozmózis membrán, kulcs a tiszta ivóvízhez

2021. 03. 26. 12:48:00
Ozmózis membrán, kulcs a tiszta ivóvízhez

Manapság egyre több háztartásban használnak otthoni víztisztító készüléket a vezetékes víz tisztítására, mely aktív szénszűrő vagy éppen ozmózis membrán segítségével szűri meg a csapvizet az esetleges szennyeződésektől.

 

Hazánkban kormányrendelet szabályozza az ivóvíz minőségét, illetve annak tisztításához, fertőtlenítéséhez használható szerek mennyiségét. A hazai településeken jellemzően klór-dioxid tartalmú szerek segítségével fertőtlenítik a csapvizet a vízszolgáltatók, és bizony sok ember nem igazán szeretné, ha klór kerülne a csapvízbe, amit elfogyaszt.

Szerencsére napjainkban már sok víztisztító, vízszűrő berendezés közül választhat az ember, ha szeretne otthona kényelmében tiszta ivóvizet fogyasztani. Mai cikkünkben a fordított ozmózisos víztisztító technológiát, az ozmózis membránnal ellátott víztisztító működési elvét, felépítését mutatjuk be Önnek.

Fordított ozmózisos víztisztítás

Az ezzel a technológiával működő víztisztító készülékeknek az ozmózis membrán a fő alkotóeleme. Ezen a félig áteresztő rétegen préselik át a vizet nyomás alatt, és ez szűri meg a vizet és távolítja el belőle az esetleges káros anyagokat és szennyeződéseket.

Az ozmózis membrán úgy néz ki, mintha egy nagyon parányi lyukakat tartalmazó szitát feltekercselne egy csőre. Ennek a szűrőnek a rései mindössze 0,0001 mikron átmérőjűek, így azokon keresztül alapvetően csak a vízmolekulák tudnak átjutni. Az ozmózis membrán végzi tehát a víztisztítás többi részét.

Az ozmózis membránnal ellátott víztisztító berendezés felépítése

A fordított ozmózisos víztisztító készülék több lépcsőben tisztítja meg a csapvizet. Jellemzően néhány előszűrővel van ellátva, amelyek megszűrik a csapvizet egyrészt a vízben lebegő esetleges szennyeződésektől, így a rozsdától, iszaptól; másrészt a klórtól és annak származékaitól. Az előszűrt víz ezután áthalad az ozmózis membránon, amely a végleges tisztítást végzi. 

Az Aquasana víztisztítók esetében ennek eredményeképpen jutunk a nagy tisztaságú ivóvízhez, amely már nem tartalmaz olyan nehézfémeket, mint az ólom és a higany (legalábbis az Aquasana esetében) vagy éppen egyes szerves vegyületeket (pl. gyomirtók, rovarirtók maradványai). 

A tisztított víz ennél a technológiánál jellemzően egy tartályban tárolódik, annak felhasználásáig.

Az ozmózis membrán a szervezet számára értékes ásványi anyagokat is kiszűri a csapvízből. Éppen ezért fontos, hogy olyan készüléket válasszon, amely a fordított ozmózis erőteljes tisztító hatása mellett az értékes ásványi anyagokat, így például a magnéziumot, kalciumot is visszatölti az ivóvízbe.

Aquasana fordított ozmózisos víztisztító

Az Aquasana fordított ozmózisos víztisztító készülék amellett, hogy kiemelt hatékonysággal távolítja el az esetleges szennyeződéseket a csapvízből, visszatölti a vízbe a szervezet számára értékes ásványi anyagokat. Ön így egyszerre fogyaszthat tiszta és egészséges ivóvizet.

A fordított ozmózis és a Claryum® filtertechnológiának köszönhetően az ólom és az azbeszt 99%-át, a klór és az arzén 97%-át, a fluorid és a higany 95%-át távolítja el a csapvízből.

A készülék előnye, hogy visszatölti az egészséges ásványi anyagokat a vízbe.

A készülék használatával továbbá elfelejtheti az ásványvizes palackok cipelését és a felesleges műanyaghulladék termelését is.

Amennyiben szakszerű segítségre van szüksége, további kérdése lenne, várjuk szíves megkeresését elérhetőségeinken.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Fordított ozmózisos víztisztító

Keresés