Menü

Nem mindegy a víz pH-értéke!

Nem mindegy a víz pH-értéke!

A folyadékfogyasztás jelentős hatással van arra, hogy mennyire érezzük energikusnak saját magunkat. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy legalább két és fél-három liter folyadék javasolt a nap folyamán, de akár a testsúly függvényében is meghatározásra kerülhet ez a mennyiség. A szakemberek szerint minden húsz testsúly kilogramm után egy liter folyadék javasolt, és ez akár több is lehet, ha például edzünk, vagy nagyon magas a környezet hőmérséklete. 

Amennyiben nem adjuk meg ezt a mennyiséget a szervezetnek, úgy rossz közérzet, fejfájás, energiahiány, elhízás, vagy akár vesekövesség is jelentkezhetnek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a víz pH-értéke sem elhanyagolható, ugyanis a mindennapi étkezéssel éppen elég savas alapanyagot viszünk be. A lúgosítás jótékony hatással lehet a külalakra, és az egészségi állapotra szintén. Érdemes az ionizált víz nyújtotta előnyöket választani, ezzel is téve az egészség megőrzése érdekében. Kevesen tudják, hogy a víz pH-értéke mennyire fontos, de természetesen nem mehetünk el annak tisztasága mellett sem.

Ma már elérhető áron beszerezhetők olyan víztisztító berendezések, amelyek segítségével kiszűrhetőek a nehézfémek és mikrobák a csapvízből. Az emberi szervezet 70-80 százaléka víz, tehát kétség sem férhet ahhoz, hogy inni nagyon fontos. A tiszta víz bizonyul a legjobb választásnak, de a gyógyteák és a napjainkban trendi smoothie-k is megállják a helyüket akkor, ha folyadékpótlásról vagy éppen súlycsökkentésről van szó. A lúgos víz pH-értéke pedig a belső egyensúlyt is garantáltan a megfelelő irányba mozdítja.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Víz pH-értéke

Keresés