Mit takar pontosan az ozmózis fogalma?

Manapság nincs könnyű dolga annak, aki víztisztító berendezés vásárlása mellett tökéli el magát. Ennek oka az, hogy napjainkban rendkívül széles választék áll a vásárlók rendelkezésére, így ember legyen a talpán az, aki elsőre megtalálja azt a készüléket, amely számára a legelőnyösebb lehet. A széles választék nem véletlen, hiszen a kereslet is igencsak megnőtt az utóbbi évek során, hiszen nagyon sokan rádöbbentek arra, hogy az egészség megőrzésének egyik remek módja az, ha rendszeresen tisztított vizet fogyasztanak. 

Manapság a víztisztító technológiák közül a legjobbnak az ozmózis elve alapján működő eszközöket tekinthetjük a leghatékonyabbnak. De mit is jelent pontosan az ozmózis fogalma? Az ozmózis fogalma tulajdonképpen egy oldószer (általában víz) diffúzióját takarja, amely egy félig áteresztő rétegen keresztül megy végbe. Ez a félig áteresztő réteg csupán a meghatározott mérethatár alatti részecskék átáramlását teszi lehetővé, vagyis a nagyobb részecskék diffúzióját megakadályozza. Ennek köszönhetően, a nagyobb részecskék, vagyis a szennyeződések, vírusok, baktériumok nem tudnak átáramlani a félig áteresztő rétegen, míg a vízmolekulák zavartalanul áthaladnak rajta.

A fordított ozmózis fogalma alatt azt értjük, amikor a zárt rendszerben nyomást gyakorlunk az oldatra, így az oldószer, vagyis a tiszta víz lép át a félig áteresztő hártyán a hígabb oldat felé, míg a szennyezett, nagyobb koncentrációjú folyadék eltávozik. A fordított ozmózis segítségével történik például a tengervíz sómentesítése is. Az ozmózis elvén történő víztisztítás során lehet a lehető legnagyobb mennyiségben kiszűrni a vízből a szennyeződéseket, így kétségtelen, hogy ez a leghatékonyabb víztisztítási forma napjainkban.

Címkék: ozmózis fogalma

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Ozmózis fogalma
Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."