Menü

Mit is jelent pontosan az, hogy tisztavíz?

Köztudott, hogy a szervezetünk egészséges működéséhez elengedhetetlenül fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű tisztavíz bevitele nap, mint nap. Igen ám, de sokan azzal már nincsenek tisztában, hogy igazából mit is takar a tisztavíz fogalma. Vannak, akik úgy gondolják, hogy a tisztavíz az, ami a csapból kifolyik. Vannak, akik úgy vélik, hogy nem a csapvíz a tisztavíz, hanem a palackozott ásványvíz. De vajon melyik csoportnak is van igaza? 

A csapvíz, vagy a palackozott ásványvíz számít igazán tisztavíznek? A válasz az, hogy bizony egyik csoportnak sincs igaza, hiszen a csapvíz és a palackozott ásványvíz sem tekinthető valóban tisztavíznek! Bizony ám, az igazi tisztavíz nem tartalmaz oldott formában sót, ásványokat és egyéb anyagokat sem. Egyáltalán nincs benne szilárd anyag, vagyis nem tartalmaz üledéket sem. A tisztavíz csakis színtiszta H2O. A tisztavíz a szervezet legjobb folyadékforrása, hiszen a tisztavíz felhasználása közben, nem kell a testnek az egyéb anyagokkal „foglalkoznia” ahhoz, hogy a vizet fel tudja „dolgozni”.

A tisztavíz természetesen megvásárolható az üzletekben, ám ez hosszú távon igen költséges megoldásnak számít. Éppen ezért, aki rendszeresen szeretne, valódi tisztavizet önteni a poharába, annak érdemes beruházni egy otthoni víztisztító berendezés megvásárlásába. Az otthoni körülmények között történő tisztavíz előállítás rendkívül gazdaságos módja a víznyerésnek. A valódi tisztavíz nem csak ivásra alkalmas, hanem főzéshez és egyéb tevékenységekhez is felhasználható. Sokan nem tudják, de a valódi tisztavíz felhasználásával készített ételek sokkal ízletesebbek, mint a hagyományos, csapvízből készített fogások. Éppen ezért, nem csak ivásra érdemes rendszeresen használni a tisztított vizet, hanem a főzéshez is, a család legnagyobb örömére.

Címkék:Tisztavíz

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tisztavíz

Keresés