Menü

Mire képes az aktívszenes vízszűrő?

Mire képes az aktívszenes vízszűrő?

Az aktívszenes vízszűrő kiváló választás akkor, ha egyszerűen, könnyen szeretne tiszta vizet önteni a poharába. A hálózati alternatíva ugyan hivatalosan tisztának tekinthető, de az köztudott tény, hogy a vízművek a fertőtlenítés során klórt alkalmaznak. Ráadásul a vezetékekből érkező vízbe más anyagok: nemesfémek, baktériumok stb. is bekerülhetnek, melyek egyáltalán nem egészségesek. A csapból is az folyik, hogy minél több folyadékot kell fogyasztanunk egy nap. 

Ez tény, de arról már lényegesen kevesebben beszélnek, hogy mennyire lényeges a megfelelő minőség garantálása. Hiába van meg a napi 2-3 liter, ha egyszer a bevitt anyag fizikai paraméterei a legkevésbé sem „ivóbarátak”. A klór érdekes adalék, mert nem mindig mutatkozik meg szabad szemmel látható módon. Valószínűleg ezért is hajlamosak sokan megfeledkezni róla.

De olykor-olykor, amikor fehérlő folyadék kerül a poharakba, vagy szagos víz érkezik a csapból, akkor jön a megdöbbenés, a csodálkozás, és a felismerés. Az ember szeret empirikusan véleményt alkotni, ezért hiába szól megannyi szakanyag a víztisztítás fontosságáról, a klór és egyéb adalékok kártékony hatásairól: a legmélyebb nyomot a saját bőrön megtapasztalás adja.

Az aktívszenes vízszűrő a segítségére siethet!

Ha szembesült azzal, amiről eddig csak hallott, ha megérett önben az elhatározás, akkor az aktívszenes technológiában nem fog csalódni. Az adszorbeálásra képes aktív szén megköti a vízbe nem való anyagokat: a klórt, nemesfémeket, egyéb adalékokat. Az ön poharába, kancsójába kerülő víz szó szerint tisztává, és ízletessé avanzsál.

Egyetlen dologra kell figyelnie: a szűrő időközönkénti cseréjére és a megfelelő karbantartásra, nehogy elhasználódjanak, vagy elbaktériumosodjanak a szűrők. Erről írtunk is egy nagyon fontos cikket, melyet kérjük, ide kattintva olvasson el: Víztisztítók és az azokban lévő baktériumok

Tartalomhoz tartozó címkék: Aktívszenes vízszűrő Blog

Keresés