Menü

A Minőségi ivóvíz

Számunkra Európa közepén nem az a kérdés, hogy van-e elegendő ivóvíz, hanem az, hogy milyen minőségű. Aki egy kicsit odafigyel az egészségére, annak nagyon is fontos, hogy milyen minőséget juttat a szervezetébe. A világ más tájain az emberek örülnek ha bármilyen vízhez jutnak, hiszen óriási hiány van a vízből. Nagyon sokfelé az ivóvíz szennyezettsége és ez komoly fertőzések forrása.

 Annak ellenére, hogy ma már léteznek berendezések, amelyek segítségével a legtöbb vízből ivóvíz állítható elő, ezek árait a gazdaságilag szegény országok lakosai nem engedhetik meg maguknak. Tehát marad a különféle szennyezésekkel teli ivóvíz és mindazok a súlyos egészségügyi problémák, amelyeket mindez okoz. Hazánk vízkészletekben gazdag, de az ivóvíz már itt sem mindenhol a legjobb minőségű. Ennek leggyakoribb oka a talaj súlyos szennyezettsége, elsősorban a mezőgazdaságban használt vegyszerek, a gyomirtók és műtrágyák miatt. Ezek a termelés mennyiségét fokozó vegyi anyagok lehet, hogy valamit segítenek, de akár kárt is okoznak, ugyanis a talajt nagyon egyoldalúan táplálják és kiölik belőle mindazt az élővilágot, amivel egy egészséges talaj rendelkezik. Egy talajjal foglalkozó cikkben megjelent adat megdöbbentő, ugyanis egy köbméter egészséges talajban több mint tízmillió élőlény található.

Ide lehet sorolni a látható és a nem látható világ, tehát a bogarak és giliszták mellett a különféle mikroorganizmusokat is. A vegyszerekkel ezt a világot sikerült kiölnie azoknak, akik ezeket a szereket használják, jelentősen megváltoztatva a talaji összetételt.   

Címkék: ivóvíz

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Ivóvíz

Keresés