Menü

Minőségi ivóvíz

Manapság nagyon sokféle információt hallhatunk arról, hogy hogyan is tudunk egészséges ivóvízhez jutni és melyik a jó minőségű ivóvíz. Természetesen minden gyártó és ivóvíz előállító a saját márkáját dicséri, ami még nagyobb káoszt okoz az emberek fejében. Természetesen megindokolni sok mindent lehet és nem is kell elferdíteni az igazságot ahhoz, hogy mindenkinek igaza legyen. 

Régen ez a kérdés nem volt ennyire összetett, hiszen a földeket nem kezelték ennyiféle vegyszerrel és hiába szűrik át a földrétegek a vizeket, ha maga a szűrő is telítődik lassan. A különféle egészségügyi problémák sokasodnak, legyen az emésztéssel, belső szervekkel kapcsolatos. Mivel az emberi test kétharmada víz és minden sejtünk fő alkotóeleme, ebből következően mondhatjuk, hogy az ivóvíz életbevágóan fontos. Ha nem iszunk eleget, ha a bevitt ivóvíz nem megfelelő minőségű, akkor bizony lassú ütemben, de kezdetét veszi egy egészségkárosító folyamat.

Természetesen a megfelelő ivóvíz hiánya illetve csökkentett mennyisége, közvetlenül ritkán okoz betegséget, de közvetetten gyakran. Ugyanis, ha több tényező összeadódik, akkor már láncreakciószerűen elindul a szervezet leggyengébb pontjain a károsodás, népszerű nevén egy betegség. A vízre ritkán gyanakszanak és kevesen keresik ebben a megoldást. Pedig egy próbát mindenképp megérne. Először is megízlelni többfajta vizet és azt inni, amelyik a legjobban tetszik. Persze ez lehet, hogy nem midig ugyanaz a víz lesz, tehát mindenképp folyamatosan figyelni kellene rá.    

Címkék: Ivóvíz

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Ivóvíz

Keresés