Menü

Milyen víztisztítót lenne érdemes vegyek?

Milyen víztisztítót lenne érdemes vegyek?

Már önmagában a terv is dicséretes és elismerésre méltó, hogy felismerte a víz tisztításának létszükségletét. Az, valóban nem feltétlenül egyszerűen megválaszolható kérdés, hogy melyik az a berendezés, ami az igényeinek a leginkább megfelel. Az első adat, ami sokat segíthet a döntés meghozásában az a napi vízigényével hozható összefüggésbe. 

Hány liter vizet fogyaszt 24 óra alatt? Egyáltalán a poharakon kívül a fazekakba vagy éppen a fürdőkádba is tisztított vizet szán? Hiszen, ha utóbbi a felelet, akkor nyilván a központi rendszer beépítése az egyetlen megtérülő befektetés, mivel nagy vízhozamra van szükség.

Ám ha egy nap mondjuk csak két liter vizet szeretne abban a megnyugtató tudatban elkortyolni, hogy az egészsége védve van, akkor akár egy szűrőbetétes kancsóval is jól járhat. Alapvetően az ár/érték arány az a mérleg, ami jól mutatja, hogy egy-egy variáció az ön egyedi elvárásaihoz képest mennyire megfelelő.

A kancsó beszerzése bár egyszerű, a használatával egyetemben, de kevés tiszta vizet önthet általa a pohárba, és a betét rendszeresen cserére szorul, sokkal sűrűbben, mint mondjuk egy csapra szerelhető típus esetén, ami nem foglal el plusz helyet a mosogató környékén. A komplex, központra csatlakoztatott rendszer a csúcs, ami gyakorlatilag az egész háztartás forrásává avanzsálhat.

Az ivás, a főzés és a tisztálkodás pillanatai is megújulhatnak általa, aminek óriási jelentősége van az egészséges életvitel fenntartásának szempontjából. Mert nemcsak a gyomrának, a bőrének sem mindegy, hogy mivel táplálja. A szennyezőanyagoktól túltelített, csapból folyó alternatíva a legkevésbé sem optimális variáció. Tehát még mielőtt vásárlásra adja a fejét, érdemes számokkal alátámasztva tisztázni egyedi igényeit.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog milyen víztisztítót vegyek

Keresés