Menü

Milyen víztisztítót éri meg vegyek?

Milyen víztisztítót éri meg vegyek?

A sokat, sokszor emlegetett kérdés, miszerint milyen víztisztítót vegyek, az egyik legpozitívabb dilemma, amivel csak szembesülhet, hiszen pusztán a megfogalmazás azt feltételezi, hogy pontosan tudja mennyire fontos a vezetékes víz megfelelő mértékű tisztítása. Ez önmagában óriási előny és örömre okot adó tény. 

Igaz, ami igaz, jelenleg a piacon több konstrukció közül is válogathat, ami nem feltétlenül könnyíti meg a dolgát. Az első számadat, ami viszont kapaszkodóként szolgálhat, egyéni vízfogyasztásának milyenségére és mennyiségére vonatkozik. Vagyis érdemes lemérnie, hogy naponta hány liter vizet iszik.

Ám még mielőtt belefogna a felmérésbe, előbb ildomos tisztáznia, hogy élete mely területein kívánja bevezetni a tisztított víz használatát? Ugyanis nagyon nem mindegy, hogy pusztán kortyolni akarja a folyadékot, vagy fürdéshez is szívesen alkalmazná, tudva mennyire fontos a bőr megfelelő minőségű hidratálása. Utóbbi variáció esetén félre is teheti a mérőpoharat. Ekkor kétségtelenül a központi víztisztító preferálása az a forgatókönyv, ami mind rövid, mind hosszútávon kifizetődő. Ráadásul ennek a döntésnek van még egy, nem várt előnye is.

A tisztított víz nem generál vízkőképződést, vagyis megkímélheti elektromos eszközeit az áldatlan eldugulástól, lerakódástól, sőt meghibásodástól. Ezzel szemben, hogy a másik végletet is megvizsgáljuk, ha csak pár pohár tiszta vízre vágyik, akkor a víztisztító kancsó az az alternatíva, ami az igényeihez mérten megfelelő választás.

Természetesen a két véglet között még számtalan variáns található, közöttük például a méltán híres csapra szerelhető víztisztító, mely a napi ivással, főzéssel kapcsolatos vízigényt maximálisan képes kielégíteni. Egyedi elvárásai tehát prioritást élveznek, és ha ezeket sikerül tisztáznia, akkor könnyedén kikristályosodhat a legjobb döntéshez vezető út.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog milyen víztisztítót vegyek

Keresés