Menü

Milyen időközönként kell kicserélni a szűrőt?

Milyen időközönként kell kicserélni a szűrőt?

Amennyiben korábban egy speciális kialakítású víztisztító készülék beszerzése mellett tette le a voksát, akkor a lehető legjobb döntést hozta meg. A rendszeres használatával ugyanis nagy valószínűséggel az elfogyasztott ivóvíz nem károsítja sem az Ön, sem pedig a családtagjai egészségét. Annak érdekében, hogy a berendezés hosszú távon is megfelelően tudja ellátni a funkcióját, bizonyos időközönként szükségessé válik a víztisztító szűrő cseréje. 

Mivel a tervezők tisztában vannak azzal, hogy az ehhez hasonló teendők gyakran kimennek a fejünkből, ezért igaz nem mindet, de egyes típusokat figyelmeztető hangfunkcióval is ellátták. Ennek köszönhetően garantáltan nem feledkezünk meg a soron következő dátumról, amikor esedékessé válik a víztisztító szűrő cseréje. A biztonság kedvéért azért Ön is feltétlenül jegyezze fel a következő csereidőpontot, hiszen az előírt idő betartása nagyon fontos!

A szakemberek egyetértenek abban, hogy amennyiben az elhasználódott szűrő helyére nem kerül egy újonnan beszerzett változat, akkor az alkatrész elősegítheti a baktériumok túlzott mértékű elszaporodását és a nagyobb mennyiségű nitritképződést. Tehát, így lényegében a készülékben való jelenléte többet árt, mint használ. A korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy optimális esetben körülbelül hat hónap eltelte után valósul meg a víztisztító szűrő cseréje, ugyanis ezzel a gyakorlattal biztosítható a gép folyamatos működése.

Az előírt csereperiódustól semmiképp se térjen el, és ne várjon az új szűrő beszerzésével. Amennyiben az előírásoknak megfelelően akar eljárni és azt szeretné, hogy a víztisztító szűrő cseréje időben történjen meg, akkor érdemes néhány darabot eltartalékolnia, hiszen így nem kell a megrendelt árura várnia.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vízszűrő Víztisztító

Keresés