Menü

Milyen hatással van a szervezetre a lúgos víz?

Milyen hatással van a szervezetre a lúgos víz?

A víz létfontosságú az egészség és a jó közérzet megőrzéséhez. Tény azonban, hogy a csapból folyó víz gyakran nem hozza azt a minőséget, amire szükségünk lenne. Nem véletlen, hogy egyre többen választják a beépíthető víztisztítókat, melyek segítségével egészséges, tiszta ivóvizet kaphatunk. Sokat hallani manapság a lúgos vízről és annak egészségre gyakorolt hatásáról. 

De mi is tulajdonképpen a lúgos víz? Ez nem más, mint ionizált víz, mely antioxidáns hatással bír. Ennél fogva alkalmas arra, hogy semlegesítse a szervezetben a szabadgyököket. Nem ez azonban az egyetlen előnye a lúgos víz fogyasztásának.

A test egészséges működéséhez nélkülözhetetlen a vitaminok és ásványi anyagok jelenléte. Korántsem mindegy azonban, hogy ezek milyen gyorsan szívódnak fel, jutnak el a sejtekig. A lúgos víz gyorsabban szállítja ezeket a létfontosságú mikrotápanyagokat, ráadásul sokkal jobb hidratáló hatással is bír, mint a csapvíz.

A hozzáértők a lúgos vízből naponta körülbelül két liter fogyasztását javasolják, ennél többet nem célszerű magunkhoz venni. Persze a pH érték sem mindegy, így az erősen lúgos, már 11,5 feletti értékkel bíró víz fogyasztásra nem ajánlott, viszont mosáshoz, takarításhoz, vagy az élelmiszerek tisztán tartásához kiválóan alkalmasnak bizonyul.

Az elfogyasztott víz minőségére minden esetben különös figyelmet érdemes fordítani, hiszen korántsem mindegy, hogy mit juttatunk be szervezetünkbe. Az emberi test körülbelül 70 százaléka víz, így a folyadékpótlásról nem feledkezhetünk el a jó közérzet érdekében.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Lúgos víz hatása

Keresés