Menü

Miért lényeges a kútvíz szűrése?

Miért lényeges a kútvíz szűrése?

A kútvíz szűrése elsőbbséget élvez, annak érdekében, hogy a végeredmény színtiszta, kortyolhatóan élvezhető legyen. A folyamatosan növekvő közüzemű díjak mellett egyre gazdaságosabb fúrt kútban gondolkodni, a vízfelhasználás területén akár, ha öntözésről, akár, ha fogyasztásról van szó. Az sem egy utolsó szempont, ha a fúrt kutat részesíti előnyben, hogy ebben az esetben pontosan tudja, honnan származik a poharába töltött folyadék, ráadásul így maximálisan garantált a tökéletes minőség. 

A kútvíz szűrését a bejövő ágon, központilag érdemes megtervezni. Ez különösen igaz akkor, hogyha a kinyert folyadékot nem csak öntözésre, hanem háztartási célokra, fogyasztásra is kívánja alkalmazni. Az első lépés minden esetben a víz bevizsgálása, melynek fajsúlyos részét képezi a kémiai, bakteriológiai vizsgálat. Nitrit, ammónia, mangán, arzén, csak hogy a leggyakoribb „összetevőket” említsük, melyek nem kívánatosak abban az esetben, ha tiszta vizet szeretne önteni a pohárba.

Ha ezek az értékek meghaladják a normál szintet, akkor a víz minden cseppje mérgezőnek számít, azaz a víz bevizsgálása elkerülhetetlen. A kútvíz szűrése bonyolult folyamat, annál is inkább, mert a káros anyagok oldott állapotban fordulnak elő, tehát az egyes, specializált tisztítási metódusok hatással lehetnek egymásra. Ezért sem lényegtelen, hogy pontosan mely anyagokra kell kiélezni a folyamatokat, a teljes siker elérésének érdekében.

A vízvizsgálatot követően az elemzést végző labor listát ad ki azokról az „összetevőkről”, melyek eltávolításra szorulnak. A teljesség igénye nélkül, a fenti adatok tudatában szüksége lehet fertőtlenítésre, vízlágyításra, vastalanításra, nitrit- nitrát- arzénmentesítésre stb.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Kútvíz szűrés

Keresés