Miért lényeges a kútvíz szűrése?

Miért lényeges a kútvíz szűrése?

A kútvíz szűrése elsőbbséget élvez, annak érdekében, hogy a végeredmény színtiszta, kortyolhatóan élvezhető legyen. A folyamatosan növekvő közüzemű díjak mellett egyre gazdaságosabb fúrt kútban gondolkodni, a vízfelhasználás területén akár, ha öntözésről, akár, ha fogyasztásról van szó. Az sem egy utolsó szempont, ha a fúrt kutat részesíti előnyben, hogy ebben az esetben pontosan tudja, honnan származik a poharába töltött folyadék, ráadásul így maximálisan garantált a tökéletes minőség. 

A kútvíz szűrését a bejövő ágon, központilag érdemes megtervezni. Ez különösen igaz akkor, hogyha a kinyert folyadékot nem csak öntözésre, hanem háztartási célokra, fogyasztásra is kívánja alkalmazni. Az első lépés minden esetben a víz bevizsgálása, melynek fajsúlyos részét képezi a kémiai, bakteriológiai vizsgálat. Nitrit, ammónia, mangán, arzén, csak hogy a leggyakoribb „összetevőket” említsük, melyek nem kívánatosak abban az esetben, ha tiszta vizet szeretne önteni a pohárba.

Ha ezek az értékek meghaladják a normál szintet, akkor a víz minden cseppje mérgezőnek számít, azaz a víz bevizsgálása elkerülhetetlen. A kútvíz szűrése bonyolult folyamat, annál is inkább, mert a káros anyagok oldott állapotban fordulnak elő, tehát az egyes, specializált tisztítási metódusok hatással lehetnek egymásra. Ezért sem lényegtelen, hogy pontosan mely anyagokra kell kiélezni a folyamatokat, a teljes siker elérésének érdekében.

A vízvizsgálatot követően az elemzést végző labor listát ad ki azokról az „összetevőkről”, melyek eltávolításra szorulnak. A teljesség igénye nélkül, a fenti adatok tudatában szüksége lehet fertőtlenítésre, vízlágyításra, vastalanításra, nitrit- nitrát- arzénmentesítésre stb.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Kútvíz szűrés
Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."