Menü

Jó ötlet a lágyított víz fogyasztása?

Jó ötlet a lágyított víz fogyasztása?

A lágyított víz előnyöket és esetleges hátrányokat is tartogat, melyeket érdemes megismernie. Még mielőtt komolyabban belemélyedne a témába, azt fontos kihangsúlyoznunk, hogy a lágyított és desztillált víz nem egy és ugyanaz, egymásnak nem szinonimái. Utóbbi semmiféle anyagot nem tartalmaz, se hasznosat, se nélkülözhetőt. 

A lágyítás során nem desztilláció történik, csupán azokat az anyagokat távolítja el a víztisztító rendszer, melyek a vízkő képződéséért felelősek. A helyzet az, hogy Magyarországon a víz keménysége számtalan településen problémákat okoz. Az ízes ivóvíz ugyan valóban ritka karakterrel rendelkezik, viszont ennek bőven megvannak a hátulütői is.

Ugyanakkor a gyantás vízlágyítás során eltávolítják, vagy csökkentik a Kálcium és a Magnézium szintjét és Nátriummal helyettesítik azt. Így a vízből nem jut a szervezet Kálcium és Magnéziumforráshoz és megnövekedhet a Nátrium bevitel. Alaposan át kell gondolni, hogy az ivóvizet is lágyítani szeretnénk-e, vagy csak az egyéb háztartási berendezésekre érkező vizet!

A nem lágyított vízzel üzemelő elektromos készülékek előbb-utóbb, de inkább előbb a vízkő áldozatául esnek. A kávéfőző, a mosó és mosogatógép, a vízforraló, de még a bojler is veszélyeztetett, mivel nemcsak hogy vízzel “dolgoznak”, de a munka során hőt is termelnek, s ez a kettő összeadódva tökéletes terepet biztosít a vízkő megjelenésének és tartós jelenlétének.

A kifejezetten vaskos réteget alkotó, amúgy magas ásványi anyag koncentrációval bíró felület idővel eltömíti a csöveket, megakadályozva a víz szabad haladását, komoly technikai meghibásodáshoz vezetve. Az ecetes átmosás, átfőzés sokat segíthet, de eljön az a pont, amikor már ez a lehetőség sem éri el a megfelelő hatást.

A lágyított víz hosszú élettartammal ajándékozhatja meg készülékeit!

Azzal az egyszerű húzással, hogy a hővel és vízzel egyszerre üzemelő gépeknek kizárólag lágyított vizet biztosít üzemanyagként, messzire száműzheti a vízkövesedés hibákat generáló rémét, s meghosszabbíthatja kedvenc eszközei életét.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Lágyított víz fogyasztása

Keresés