Menü

Miért jó megoldás a központilag beépíthető víztisztító készülék?

2021. 09. 20. 09:00:00
Miért jó megoldás a központilag beépíthető víztisztító készülék? Vajon az eldobható műanyag palack vagy a központilag beépíthető víztisztító készülék a jobb megoldás otthoni ivóvízforrásnak? 

Tudta, hogy egy eldobható műanyag palack valóban túléli Önt? A műanyag palackok lebomlása 450-1000 évig is eltarthat. Gondolkodjunk el ezen egy pillanatra! Az a műanyag palack, amit tegnap megvásárolt, túléli még az Ön unokáit is! Ha viszont alternatív megoldásként a palack polietilén-tereftaláttal (PET) készült, akkor soha nem fog teljesen lebomlani.

Mi a helyzet az újrahasznosítással?

Ha azt hiszi, hogy az eldobható műanyag palackok kivétel nélkül újrahasznosíthatók, akkor téved! Az általános vélekedéssel szemben a legtöbb műanyag nem újrahasznosítható. Csak akkor, ha az ilyen típusú műanyagokat megfelelően válogatják és tisztítják. Nagyon fontos, hogy ne legyenek ételmaradványok, címkék a palackon, és a megfelelő újrahasznosító üzembe kerüljenek.

Kutatások kimutatták, hogy a műanyag palackok mindössze tíz százalékát használják fel ismét, és még akkor is csak alacsonyabb értékű termékek előállítására hasznosítják. Ezt követően ezt a műanyagot már nem lehet másodszor, többedszer is újrahasznosítani.

Az eldobott palackok további része az óceánba kerül, ott mikroműanyagokra bomlanak, és a madarak, valamint a tengeri élővilág fogyasztja el őket. Ennek is további káros következményei vannak. A műanyag megöli az azt fogyasztó vadon élő állatokat, sőt a saját táplálékláncunkba is bekerül újra, amikor mi fogyasztjuk a tenger gyümölcseit.

Megoldás: központilag beépíteni és szűrni a vizet, a lakásban

Világszerte percenként egymillió műanyag palackot adnak el. A legjobb és egyetlen igazi megoldás az, ha leállunk a műanyag palackok vásárlásával. Egyszerű megvédeni a környezetet, a jövőt és a saját egészségünket: ne vegyünk többé eldobható műanyag palackos termékeket! Ha vásárolunk egy beépíthető víztisztító berendezést, kisebb befektetéssel máris tiszta ivóvízhez juthatunk.

Nem kell aggódni az elfogyasztott víz minősége vagy íze miatt. Az NSF minősítésű Aquasana EQ-600 készülék olyan szűrési technológiát alkalmaz, amely bizonyítottan eltávolítja a klór és klóraminok több mint kilencvenhét százalékát! Megtisztítja a vizet a nehézfémektől: az ólomtól és a higanytól, ezenkívül a klórálló cisztáktól, a giardiától és a cryptosporidiumtól. Megszűri a vízből a szerves vegyi anyagokat: a gyomirtó szereket, a peszticideket, a VOC-ket vagy a gyógyszermaradványokat.

A webáruházunkban is kapható Aquasana EQ-600 házilag is beépíthető víztisztító, hosszú élettartamú, nagy teljesítményű szűrést biztosít. A vezetékes víz megtisztítására akár hat éven át vagy kétmillió liter kapacitásig használható. A víz nem csak finomabb, de egészségesebb is lesz. A főzéshez felhasznált víz sokkal ízletesebbé teszi az ételeit.

A beépíthető víztisztító további előnyei

A beépíthető víztisztítóval felszerelt háztartásban a tisztálkodás során is jótékony hatásokat vehet észre. A tisztított vízzel történő fürdés után érezhetően hidratáltabbá és egészségesebbé válik a bőre és a haja. 

Nem is gondolnánk, hogy a normál csapvízből mennyi káros szerves vegyület párolog ki! Ezek szennyezik a levegőt, és amikor azt belélegezzük, minket is. A beépíthető víztisztító használatával pusztán azáltal azonnal javul a beltéri levegő minősége, hogy a készülékünk az egész lakásban megszűri a vizünket.

Következő alkalommal, amikor megkísérti a gondolat egy eldobható műanyag palack megvásárlására, jussanak eszébe a fenti tények! Elképzelhető, hogy pillanatnyilag egy palack víz megvásárlása kényelmesebbnek tűnik, de hosszú távon vajon mi válik a hasznunkra? Ha Ön is szeretné megvédeni a környezetét, és vágyik az egészségesebb életre, nézzen körül webáruházunkban, ahol a maga számára is megtalálhatja a legjobb megoldást!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Központi víztisztító

Keresés