Menü

Miért hasznos a vízlágyító

A hazánkban található ivóvizek nagy többsége kemény víz, ami azt jelenti, hogy a Ca és Mg ionok vannak többségben a vizekben. Ennek látható jele az edényeken és a vízzel érintkező eszközökön megjelenő vízkő. Sajnos, amennyiben csapvizet fogyaszt valaki, (de a magas ásványi anyag tartalmú ásványvizeknél is) ez a vízkő, bizonyos mértékben a szervezetében is megjelenik és lerakódást okozhat.

 Tehát sem a háztartási eszközökön, sem a szervezetünkben nem örülünk ennek a lerakódásnak. Nem beszélve arról, hogy pl. a kemény víz jóval több mosóport kíván, valamint a lágyabb vízzel az öblítő is megspórolható. Ennek megoldása a vízlágyító beszerzése, hiszen ennek segítségével több fajta energia megspórolható. Az egyik az áram energiája, amely a bojlerben a vizet melegíti. Hiszen a vízlágyító az ioncserélés elvén működik.

A benne található gyanta segítségével a vízlágyító elvégzi az ioncserélést és a lágyabb víz kevesebb energiával is felmelegíthető. A gyanta egy idő után illetve bizonyos mennyiségű vízátfolyás után elveszíti ioncserélő képességét, ami egyszerű konyhasóval visszaállítható. Az újabb típusoknál ez a regenerációs folyamat már automatikusan történik.

Egy mérőműszer irányítja, hogy a konyhasó éjszaka, amikor nem történik vízfogyasztás megújítja a gyantát. Így a vízlágyító zavartalanul folytathatja napközben a munkáját megvédve ezzel a lakók és a különféle vízzel érintkező eszközök, pl. fűtésrendszer, bojler, mosó és mosogatógép, vízforraló, gőzös vasaló, valamint pl. a csempék szépségét. 

Címkék: Vízlágyító

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vízlágyító

Keresés