Miért hasznos a vízlágyító

A hazánkban található ivóvizek nagy többsége kemény víz, ami azt jelenti, hogy a Ca és Mg ionok vannak többségben a vizekben. Ennek látható jele az edényeken és a vízzel érintkező eszközökön megjelenő vízkő. Sajnos, amennyiben csapvizet fogyaszt valaki, (de a magas ásványi anyag tartalmú ásványvizeknél is) ez a vízkő, bizonyos mértékben a szervezetében is megjelenik és lerakódást okozhat.

 Tehát sem a háztartási eszközökön, sem a szervezetünkben nem örülünk ennek a lerakódásnak. Nem beszélve arról, hogy pl. a kemény víz jóval több mosóport kíván, valamint a lágyabb vízzel az öblítő is megspórolható. Ennek megoldása a vízlágyító beszerzése, hiszen ennek segítségével több fajta energia megspórolható. Az egyik az áram energiája, amely a bojlerben a vizet melegíti. Hiszen a vízlágyító az ioncserélés elvén működik.

A benne található gyanta segítségével a vízlágyító elvégzi az ioncserélést és a lágyabb víz kevesebb energiával is felmelegíthető. A gyanta egy idő után illetve bizonyos mennyiségű vízátfolyás után elveszíti ioncserélő képességét, ami egyszerű konyhasóval visszaállítható. Az újabb típusoknál ez a regenerációs folyamat már automatikusan történik.

Egy mérőműszer irányítja, hogy a konyhasó éjszaka, amikor nem történik vízfogyasztás megújítja a gyantát. Így a vízlágyító zavartalanul folytathatja napközben a munkáját megvédve ezzel a lakók és a különféle vízzel érintkező eszközök, pl. fűtésrendszer, bojler, mosó és mosogatógép, vízforraló, gőzös vasaló, valamint pl. a csempék szépségét. 

Címkék: Vízlágyító

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vízlágyító
Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."