Menü

Miért hasznos a szűrt víz fogyasztása?

Miért hasznos a szűrt víz fogyasztása?

Mennyi vizet fogyaszt egy nap? Ön is azok közé tartozik, akik csak akkor nyúlnak a vizes pohár után, ha már szomjasak? Ekkor a szervezet már vészreakcióval reagál. Nem érdemes tehát megvárni azt, míg szomjasnak érezzük magunkat, hanem folyamatosan célszerű gondoskodni arról, hogy eleget igyunk. 

A legtöbben az ásványvizeket választják, pedig ez nem éppen környezetkímélő és praktikus megoldás. Természetesen felmerülhet a kérdés, hogy akkor mégis miként fogyasszuk az ihatatlan csapvizet. Régiónként, városonként, sőt ingatlanonként is eltérő lehet az, milyen minőségű víz folyik a csapból, mégis sokan panaszkodnak annak nagyon rossz ízére.

A szűrt víz ma már elérhető áron előállítható akár az Ön otthonában is, méghozzá a megfelelő berendezés használatával. A csapra szerelhető rendszereken túl a vízszűrő kancsó is alkalmas a szűrt víz előállítására.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szűrt víz sokkal ízletesebb, nincsen rossz mellékíze, és a lebegő szennyeződések és baktériumok is fennakadnak a szűrőn. Az emberi szervezetnek legalább napi három liter folyadékra van szüksége, de ez a testsúly, a hőmérséklet és az aktivitás függvényében változhat. Húsz testsúly kilogrammonként egy literrel biztosan nem lőhet mellé.

Érdemes tehát a szűrt víz kínálta előnyöket választani, így biztosan nem kell majd a műanyag palackokkal sem cipekedni. A megfelelő folyadékbevitel hiányában fejfájás, szédülés, rossz közérzet alakulhat ki, és akár a vesekövesedést is kockáztathatjuk. Válassza a szűrt víz előnyeit, és őrizze meg egészségét hidratáltan, minden nap!

Fontos az is, hogy ne csak megvásároljuk a víztisztítót, hanem rendszeresen cseréljük a szűrőt és gondozzuk is a készüléket. Az alábbiakban írtunk egy cikket arról, hogy miket lehet tenni, hogy csökkentsük a víztisztítókban szaporodó baktériumok mennyiségét: Víztisztítók karbantartása és baktériumok

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog szűrt víz

Keresés