Miért fontos az ivóvíz vastalanítása?

Magyarországon a víz vastartalmát a 201/2001. (X. 25.) Korm. rendelet szabályozza, melynek értelmében az országban az ivóvíz megengedett vastartalma 0,2mg/l. Hogy ez miért ilyen lényeges? Igaz, hogy a szervezetnek szüksége van vasra, melynek a vérképzésben van nagy szerepe. A szervezet számára szükséges vasat a megfelelő táplálkozás során tökéletesen pótoljuk, így plusz bevitelre csak annak van szüksége, akinél valamiféle rendellenesség lép fel.

 A vizek vastartalma természetes jelenség, a lehulló csapadék a levegő széndioxid tartalmának egy részét megkötve savassá válik, a talajba jutva kioldja az ásványi anyagok egy részét, melyek között megtalálható a vas is. Emellett persze a sok, egészséges és szükséges ásványi anyag, mint például a magnézium és kálcium is.

A használati- és ivóvíz vastartalma éppen ezért nem kell, hogy hozzájáruljon a pótláshoz, sőt, a vasat sem szabad túladagolni. A magas vastartalomnak emellett számos más negatív hatása is van. Egyrészt a magas vastartalom a víznek rozsdás, gusztustalan színezetet ad, másrészt a vízkővel együtt gyorsan és makacsul lerakódik, ami a csővezetékek romlásához, dugulásához vezet.

Egészségügyi vonzata pedig annyi van, hogy a lerakódott vas tökéletes táptalajt nyújt a kórokozók megtelepedéséhez és elszaporodásához. Ezen okok miatt szabályozza rendelet a vizeink vastartalmát, valamint emiatt érdemes vastalanítót használni a háztartásokban is. A vastalanító nem egy bonyolult szerkezet, lényegében egy vízszűrő, víztisztító berendezés.

A vastalanító berendezés egyrészt megköti a vasat, valamint az egyéb, lerakódásért felelős ásványi anyagokat is, így a csövek épsége biztosítva van. Elsősorban kútvíz tisztítására használják, amennyiben a víz paraméterei a berendezés működési tartományába esnek.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vastalanító
Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."