Menü

Miért fontos a víz és annak minősége?

Miért fontos a víz és annak minősége?

A víz maga az élet, akárcsak a levegő. E kettő nélkül a Föld lakatlan bolygóvá avanzsálhatna néhány szempillantás alatt. Az emberi szervezet kilencven százaléka víz, önmagában ez az egy tény bizonyíték erejű. A nedvesség ráadásul információvivő csatorna is egyben, azaz a vízmolekulák rezgéseikkel különböző kódokat adhatnak át a sejteknek, szöveteknek. 

Ezek az üzenetek pozitív és negatív tartalommal egyaránt rendelkezhetnek, azaz egyáltalán nem mindegy, hogy a víz struktúrája, összetétele milyen. Nem azt a világot éljük, mint egykor, amikor a vezetékből folyó víz csodának számított. Ma már alap, amire azonban nem feltétlenül támaszkodhat, mert hogy a csapi víz nem a legideálisabb összetételében.

Úgy is mondhatnánk sarkítva, hogy nem tiszta a kép, ezen a területen, ahogy maga az ivóvíz sem. Bár bekategorizálva viseli a fenti megnevezést, azonban az tudható, hogy számtalan olyan illat- íz és állagrontó anyagot tartalmazhat, melyek nélkül a szervezet egyébként vígan ellenne. Miért is kellene megterhelnie testét olyan adalékokkal, amik egy az egyben nélkülözhetőek a számára?

Azaz a víztisztítás kérdése valójában az egészséges életmód, életvitel egyik sarokköve. Némi anyagi muníció rááldozásával végleg pontot tehet a víz-kérdés végére, hiszen a különböző, tisztításra specializált berendezések, rendszerek arra hivatottak, hogy ezt a problémát megnyugtatóan tisztázzák.

A minőségi víz minőségi életet szül!

Nem véletlen, hogy a természetben a tiszta vizű patakok, folyók azok a területek, ahol az élővilág színe-java megjelenik. Ugyanilyen alapon tisztított, vagyis borítékolhatóan jó minőségű folyadékot biztosíthat szervezete számára akkor, ha a vezetékekből folyó variáció helyett a “tisztázott” verzióra voksol.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Ivóvíz Tiszta víz

Keresés