Mi az, és mire jó az ioncserélt víz?

Mi az, és mire jó az ioncserélt víz?

Magyarország gazdag forrása a jó minőségű vizeknek, ez vitathatatlan. Ám ez a tény nem egyenlő azzal, hogy ezeket a vizeket nem kell kezelni, tisztítani. Az ok egyszerű. Hazánk vizei nagyon kemények, ami miatt nagyon megnő a vízkövesedés esélye, ráadásul a fertőtlenítésnek köszönhetően a szennyeződéseken kívül nagy mennyiségű klór is fellelhető a vizekben. Ezért is van szükség a vizek lágyítására, tisztítására. Az ioncserélt víz teljes mértékig alkalmas a fogyasztásra, jótékony tulajdonságai pozitívan hatnak környezetünkre, egészségünkre. 

A víz lágyítására vízlágyító berendezést, míg tisztítására víztisztító készüléket tudunk alkalmazni. A víztisztítók különböző generációi elérhetőek a piacon, de nagy általánosságban kijelenthető, hogy vagy aktív széntechnológiával, vagy fordított ozmózissal történik meg a szűrés. A vízlágyító a vízkő elleni küzdelemben nyújt hathatós segítséget, a berendezés ugyanis a vizet nem tisztítja, csak a vízkőképződésért felelős Ca, és Mg ionokra hat.

Az ioncserélt víz lényege tehát, hogy a vízlágyító a víz keménységéért felelős Ca, Mg ionokat egész egyszerűen kivonja a vízből egy ioncserélő gyanta segítségével. A gyanta frenetikus ionkivonó tulajdonságát a semleges polisztirol hordozóanyagba ültetett szabad vegyértékkel rendelkező aktív csoportoknak köszönheti. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a gyanta nagy affinitással bír a Ca, Mg irányába.

Így a nátriummal telített ioncserélő műgyanta a vízben lévő Ca, és Mg ionokat nátriumra cseréli. Így keletkezik az ioncserélt víz, mely már nem jelent kockázatot háztartási gépeinkre.

Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."