Menü

Mi az a doTERRA? Lássuk!

2021. 08. 13. 07:44:00
Mi az a doTERRA? Lássuk!

Lehet, hogy már találkozott azzal a kifejezéssel, hogy doTERRA. No, de mi az a doTERRA? A doTERRA készítmények esszenciális illóolajok. A készítő cég a világ minden tájáról a legtisztább, legkiválóbb minőségű növényeket gyűjti be. E növények magjaiból, kérgéből, hajtásaiból, gyökereiből, virágaiból és egyéb részeiből készítenek természetes terápiás hatású illóolajokat.

Az esszenciális olajokban aromatikus összetevők vannak. Az illatuk egyszerre lehet nagyon kellemes és erőteljes.

A doTERRA-termékek itthon is ismertek, keresettek. Sikerüket, hatásosságukat mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már hamisítják, másolják is a termékcsaládot. Emiatt előfordulhat, hogy ezen márkanév alatt sokkal olcsóbb, de kevésbé hatékony illóolajhoz jut hozzá.

Most, hogy már tudjuk, mi az a doTERRA, mire használhatjuk?

A hagyományos és az alternatív egészségmegőrzés, illetve a terápiás minőségű illóolajok remekül kiegészítik a modern egészségügyi gyakorlatot. Az esszenciális olajok mind az érzelmi, mind a fizikai jóllétet fokozó anyagok. Alkalmazhatók: nyugtató, fájdalomcsillapító, energetizáló hatások elérésére. 

Szervezetbe juttatásuk háromféleképpen oldható meg: aromatikusan, külsőleg vagy belsőleg. Készíthetünk belőle nyugtató vagy épp ellenkezőleg, energetizáló fürdőt. Cseppekben adagolva alkalmazhatjuk belsőleg is. A párologtató vizét dúsítva aromaterápiás felhasználása is lehetséges.

Hogyan vágjon bele?

Az esszenciális illóolajok használata nagyon egyszerű. A legelterjedtebb doTERRA illóolajok: a levendula, a borsmenta és a citrom. Érdemes ezekkel kezdeni a kísérletezést. 

  • Levendula: nyugtató, lazító hatású illóolaj, párosíthatja fürdősókkal vagy önmagában a fürdővizébe is teheti. A gyermekeknek segít a hosszú nap után megnyugodni, ellazulni. Bőrirritációk megnyugtatására és enyhítésére is kiváló. Például szőrtelenítés után nyugtatja a bőrt. De akár télen bekenheti vele az ajkát.
  • A borsmenta pezsdítő hatása kiemelkedő. Belsőleg gyomorpanaszok csillapítására alkalmazható. Külsőleg hideg vizes borogatással vagy lábfürdőként használva például lehűti a felhevült testet. Tanulás közben aromaterápiás alkalmazásra is kiváló. 
  • Citrom: hangulatjavító hatású mind aromaterápiaként, mind külsőleg alkalmazva. Belsőleg vízhez cseppentve juttathatjuk be a szervezetünkbe. Mézzel kombinálva csillapítja a torokfájást. Friss marad a fogkeféje, ha használat után egy csepp citrom és egy csepp borsmentaolajat tesz rá.

E három termék által megtapasztalhatja az illóolajok életminőség-javító hatásait. Így kedvet kaphat más egészségügyi problémák esszenciális illóolajokkal történő kezelésére. Rengeteg illóolaj és számtalan kombinációs lehetőség közül választhat. 

Egyéb doTERRA olajok

Az önálló doTERRA esszenciális olajokból már majdnem hatvanféle kapható. Alkalmazhatjuk őket önmagukban vagy más illóolajokkal keverve. Ha nem ismerjük kellően az egyes esszenciális illóolajok hatását vagy más olajokkal kevert felhasználási módját, kaphatunk előre kikevert doTERRA termékeket is. Például: nyugtató, masszázs, kiegyensúlyozó, pezsdítő, vigasztaló, központosító olajkeveréket. Jelenleg harminchárom keverék létezik.

Léteznek érzékeny bőrű emberek számára kifejlesztett víriációk is. Jelenleg huszonegy ilyen keverékből válogathat. Ezenkívül kaphatók családi vagy ajándékcsomagok. Sőt, a választék részei a kimondottan gyerekek számára kifejlesztett doTERRA termékek is!

Ha megbízható forrásból szeretne vásárolni, nézzen szét a webáruházunkban! Válogasson kedvére a fenti gazdag termékkínálatból!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog doTerra

Keresés