Menü

Mi a különbség a desztillált víz és az ioncserélt víz között?

Mi a különbség a desztillált víz és az ioncserélt víz között?

Manapság nagyon sokszor felmerül az égető kérdés, hogy tulajdonképpen miben is különbözik a desztillált víz az ioncserélt víztől? A bizonytalanság legfőképpen abból fakad, hogy sokan azt gondolják, hogy ez a két fogalom egy és ugyanaz. Ez azonban óriási tévedés, hiszen két különböző dologról van szó. 

A legalapvetőbb eltérés, hogy a desztillációs víz esetében a szakértők a desztillációs folyamatok révén érik el, hogy végül ionmentes vizet kapjanak, ami azt eredményezi, hogy jelentős mértékben lecsökken a víz ásványi anyag tartalma.

Éppen ezért nem túl szerencsés, ha a desztillált vízből huzamosabb ideig nagy mennyiséget fogyasztunk. A problémakörrel kapcsolatban fel szokott merülni még egy kérdés, még pedig az, hogy az ioncserélt víz iható-e? A válasz pedig valószínű attól függ, hogy melyik iont, melyik ionra cserélik le és az milyen mennyiségű és, hogyan hat az emberi szervezetre. A palackozott ioncserélt vizekre általában azt írják, hogy nem ihatóak. Ugyanakkor a lágyított vizet is sokszor ioncserélő gyantával készítik. Ebben az esetben a Kálcium és Magnézium ionokat cserélik Nátrium -ionokra. Itt is felmerül a kérdés, hogy mit okoz az emberi szervezet számára, ha rendszeresen Kálcium és Magnézium-mentes vizet fogyasztunk és helyette Nátrium iont viszünk be a szervezetünkbe.

Fontos az alapos tájékozódás.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Ioncserélt víz iható

Keresés