Menü

Mi a különbség a desztillált víz és az ioncserélt víz között?

Mi a különbség a desztillált víz és az ioncserélt víz között?

Manapság nagyon sokszor felmerül az égető kérdés, hogy tulajdonképpen miben is különbözik a desztillált víz az ioncserélt víztől? A bizonytalanság legfőképpen abból fakad, hogy sokan azt gondolják, hogy ez a két fogalom egy és ugyanaz. Ez azonban óriási tévedés, hiszen két különböző dologról van szó. 

A legalapvetőbb eltérés, hogy a desztillációs víz esetében a szakértők a desztillációs folyamatok révén érik el, hogy végül ionmentes vizet kapjanak, ami azt eredményezi, hogy jelentős mértékben lecsökken a víz ásványi anyag tartalma.

Éppen ezért nem túl szerencsés, ha a desztillált vízből huzamosabb ideig nagy mennyiséget fogyasztunk. A problémakörrel kapcsolatban fel szokott merülni még egy kérdés, még pedig az, hogy az ioncserélt víz iható? Nos, a helyzet az, hogy a válasz: igen, iható.

Annak érdekében, hogy ioncserélt víz folyjon a csapból, nélkülözhetetlen a fordított ozmózis alapelvén működő víztisztító használata. Miután megismerkedünk a készülék által generált folyamatokkal már nem lehet kérdés többé, hogy az ioncserélt víz iható-e. Tehát mi is az a fordított ozmózis?

A lényeg az, hogy az ezen az elven működő víztisztító egy vékony, szűrőként funkcionáló lemez segítségével két részre osztja a hálózatból beérkező vizet. Egyrészt lesz az úgy nevezett “hulladék víz”, ami azonnal a szennyvízbe kerül, másrészt pedig lesz az ioncserélt víz, ami a poharába kerül, miután megengedi a csapvizet. Mivel az ioncserélt víz iható, ezért nem kell aggódnia amiatt, hogy rosszat tesz a szervezetével.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Ioncserélt víz iható

Keresés