Menü

Melyek a lúgos víz hatásai?

Melyek a lúgos víz hatásai?

A csapból is az folyik, hogy a lúgos víz hatásai főszerepet kellene, hogy játszanak a mindennapjainkban. A szervezet tudatos lúgosítása a legkönnyebben úgy érhető el, ha a vízfogyasztást egy az egyben a diétának megfelelő alternatívával váltjuk ki. Természetesen a táplálkozási kritériumok betartása is lényeges, de jelenlegi cikkünkben erre nem térünk ki, hiszen pusztán az egyes élelmiszer csoportok elemzése több oldalnyi fejtegetést feltételezne. 

A tény, azonban vitathatatlan óriási divatja, s rajongótábora van a lúgosításnak. Lehet benne hinni, vagy nem hinni, de a makacs, orvosilag bizonyítható tények tények maradnak. Ilyen állítás, hogy a savas közeg nem előnyös a testben. A sejtek, szövetek igyekeznek védekezni a savakkal szemben, s nem egyszer védőréteggel burkolják be magukat. A zsírszövetek kitűnő bástyák a savas behatásokkal szemben. Nem véletlen, hogy a lúgosítást ösztönző diéta az esetek kilencven százalékában látványos súlyvesztéssel jár.

A bőrön is hamar meglátszanak a test eltolódott PH értékéből fakadó problémák, de még számos (idegrendszeri, keringési) elváltozás bizonyíthatja a megfelelő egyensúly fenntartásának fontosságát. Persze ezt a harmóniát előbb meg kell teremteni, ami nem egyszerű feladat, s ami az esetek többségében komoly életviteli módosításokat kíván.

A lúgos víz hatásai csak pozitívak lehetnek!

Megéri az átalakulásra időt, energiát szánnia, ugyanis közérzete, hangulata teljes egészében megváltozhat. Mi lehet fontosabb az egészségénél? Ráadásul, ha egyszer szokásává avanzsál például a lúgos víz fogyasztása, akkor ragaszkodni fog hozzá: még utazásai, kikapcsolódásai során is: a tudatos, egészségcentrikus gondolkodásnak hála.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Lúgos víz hatásai

Keresés