Menü

Melyek a leghatékonyabb víztisztító szűrők?

Melyek a leghatékonyabb víztisztító szűrők?

Az örökösen előforduló kérdés, amely arra keresi a választ, hogy vajon melyek azok a víztisztító szűrők, amelyek a legjobbak, a legtöbbet nyújtják, avagy a piac sztárjai. Az igazság az, hogy egyértelműen egy típusról ennyi pozitívumot nem lehet kijelenteni, mivel az általánosítás minden esetben torzuláshoz vezet. Az egyedi igények azok, amelyek meghatározóak, s ezek regisztrálásával, elemzésével lehet eljutni egy olyan konklúzióhoz, mely végül kézzel fogható produktumhoz vezet. 

A víztisztító szűrők esetében van néhány alapvető, és valóban megválaszolandó kérdés, melyet önmagának kell feltennie: milyen mértékű szennyeződés eltávolítás a célja? A fenntartás költségeit mekkora összegben határozza meg? Végül, de nem utolsó sorban a beruházásra mennyit tud áldozni? Ezek, a számalapú feleletek kiválóan körvonalazzák azt az irányt, amerre érdemes elindulnia. Minden víztisztító technológiának vannak előnyös, és hátrányos oldalai, melyeket jó, ha behatóan tanulmányoz.

A fordított ozmózisalapján működő víztisztító szűrők negatívuma, hogy kivonják a szervezetünk számára lényeges ásványi anyagokat: magnéziumot, kálciumot. Ráadásul az ilyen alapokon nyugvó rendszerek átfolyási sebessége lassú, beszerzésük, és fenntartásuk pedig határozottan költséges. Nem véletlen, hogy az utóbbi években sokat apadt népszerűségük.

A víztisztító szűrők legideálisabb alternatívái az aktív szenet használó rendszerek. Az aktív szén fizikai, kémiai folyamatok segítségével megköti a szennyeződéseket, és a káros anyagokat. Így garantálható az igazán minőségi víz otthonában, megfizethető áron, teljes mértékig tolerálható fenntartási költségek mellett.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Víztisztító szűrők

Keresés