Menü

Lényeges kérdés a víztisztítás

Sokakban fel sem merül a víztisztítás gondolata. Elkönyvelik, hogy a csapvíz nem a legjobb és gondolkodás nélkül beteszik a bevásárlókosarukba és hazacipelik a rengeteg ásványvizes flakon. Vagy fittyet hánynak minden adatra és ismertetőre és továbbra is a csapvizet használják mindenre. Mivel az ásványvíz főzésre nem használatos, ezért, erre továbbra is a legtöbben a csapvizet használják. 

Hiszen a reklámok arról nem szólnak, hogy főzni milyen vízzel kell. De a viccet félretéve, a víztisztítás hazánkban egy igen aktuális kérdés, mivel az ország kétharmadában kemény a víz és több helyen is, szennyező anyagokat tartalmaz a csapvíz. Természetesen a határértékeken belül, de a mindennapi fogyasztással, ez mégis jelent valamennyi kockázatot.

Különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy a testünk kb. 75% víz. Agyunk kb. 80%. Tehát egyáltalán nem mindegy milyen minőségű a napi víz utánpótlása. A másik ok a víztisztítás végzésére a vízzel működő háztartási berendezések vízkő általi károsodása. Ha saját magukért nem, akkor legalább a háztartási gépek és eszközök védelme érdekében volna ajánlott a víztisztítás.

Erre a célra különféle eszközök léteznek, egy kicsit körbe kell lapoznunk az internetes oldalakat és egészen biztos, hogy megtaláljuk azt, ami a legmegfelelőbb a háztartás és a saját egészségünk megóvása érdekében. Nem csak a házban ajánlott a víztisztítás, hanem ipari célokra is alkalmazzák. Az ehhez való berendezések hasonlóképpen működnek, mint a kisebb kapacitásúak, csak nagyobb vízfogyasztásra tervezettek. Az ipari létesítményeknél még inkább költséghatékony a tisztítás, hiszen itt egy meghibásodás, vagy a munkából való kiesés még nagyobb anyagi kárral jár. 

Címkék: víztisztítás

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Víztisztítás

Keresés