Menü

Központi víztisztító- a hosszú távú megoldást jelenti

A háztartásokban keletkezett szennyvíz visszakerül a körforgásba, de nem mindegy, hogy milyen minőségben. Az Európai Unió szabványérteket határozott meg, ami kimondja, hogy a szennyezett vizet csak tisztítás után lehet visszaengedni, hogy ismételten ivóvízként vegyük hasznát. Azonban az elmúlt évtizedek mezőgazdasági technikái miatt is jelentős mennyiségű vegyszer került a talajba, onnan a vízháztartásba. 

A gyógyszeripar, festékgyártás szintén csak rontott a helyzeten. A gyógyszermaradványok is bekerülhetnek a vizekbe. Mindez nem túl rózsás képet fest. Az ivóvíz fertőtlenítésére már az 1900-as évektől használják a klórt, ami megöli a baktériumokat, csírákat. Kevesen ismerik a tényt, hogy a klór vegyi reakcióba lép szervezetünkben a vitaminokkal, semlegesíti azok hatását.

Tehát ehetünk jó sok vitamint, ha az ivóvíz lerontja a hatásukat. Megoldás lehet, hogy saját magunk járunk utána, hogy lehet egészséges ivóvizet szereznünk, pláne nem horribilis áron. Sokan veszünk palackos ásványvizet, azonban hosszú távon nem biztos, hogy olcsó megoldást választottunk. Ráadásul ezt többnyire csak szomjunk oltására használjuk, ott van még a mindennapi fürdés, mosás, vagy akár a főzés is.

Hiába isszuk az ásványvizet, ha közben az ételekben a szennyezettet juttatjuk szervezetünkbe. Érdemes átgondolni egy hosszabb időre szóló tervet! Egy központi víztisztító vásárlásával megoldható a probléma. Vegyük sorba, hogy miért is érdemes beruházni egy központi víztisztítóba. Ha az árát nézzük, hosszabb távon olcsóbb, mint a csapra szerelhető változat. Ritkán kell szűrőt cserélni benne, ráadásul a csapból folyó összes víz tisztított lesz.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Központi víztisztító

Keresés