Költségkímélő vízlágyítás

Hazánk területének kétharmadán a víz a kemény és a nagyon kemény között mozog. A mindig is így volt, csak kevesebb eszközt használtunk, amely a vízzel kapcsolatos, pl. fűtési rendszer, mosó és mosogatógép, gőzölős vasaló, hogy csak a legismertebbeket említsem. Csak a Békéscsaba – Debrecen – Szolnok háromszögben, valamint Zalaegerszeg környékén megfelelő a víz lágysága, tehát ebben a térségben nem szükséges a vízlágyítás. Illetve nem nélkülözhetetlen. 

A víz keménységét német keménységben mérik és ennek ismeretében tudják a különféle cégek meghatározni, hogy milyen fajta vízlágyítás szükséges. A másik fontos paraméter, hogy mennyi a napi vízfogyasztási igény, hiszen ettől is függ a megfelelő gép megtervezése.

A vízlágyítást végző gépek legnagyobb része karbantartásmentes, miután egyszer meghatározzák, hogy milyen összetevőkből kell, hogy álljon. Illetve 8 -10 évente cserélni kell a berendezésben a gyantát, amely ennyi idő alatt „megtelik”. A vízlágyítás egyszerű kémiai folyamat, amely az ioncsere elvén alapszik. A víz keménységét okozó kalcium és magnézium ionok „helyet cserélnek” a gyanta felületén lévő nátrium ionokkal.

Ez a gyakorlatban azt eredményezi, hogy a berendezésből kiáramló víz, már lágy lesz. Ez nagyon fontos a háztartási berendezéseknek, hiszen a kalcium lerakódások a különféle eszközökön általában az eszköz javítását vonják maguk után. És a javítás a jobbik eset, jó ha nem kell cserélni. Tehát annak ellenére, hogy a vízlágyítást végző eszköz pénzbe kerül, még mindig kisebb költséget jelent, mint a háztartási gépek folyamatos javítása vagy cseréje. 

Címkék: vízlágyítás

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vízlágyítás
Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."